BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer beslutningsstøtte til Android

QlikTech henvender seg til nok en voksende smarttelefon-plattform.

Svenske QlikTech kunngjorde i dag at selskapet har utviklet en klient for å levere QuikView-applikasjoner til Android-baserte smartmobiler. Denne skal gjøres tilgjengelig via Android Market innen få uker. QlikTech har fra før en tilsvarende klient til iPhone.

- Smarttelefoner er et raskt voksende segment og brukes av en ny generasjon forretningsfolk, som trenger detaljert informasjon raskt, enkelt og intuitivt uansett hvor de er. Disse forventer at den nye generasjonen smarttelefoner skal kunne gi forretningsapplikasjoner et løft med tanke på tilgjengelighet, funksjonalitet og brukervennlighet. Det er vår oppfatning at vi med vår økte innsats på dette feltet også utvider bruken av BI og forretningsanalyse for nye grupper, sier Henrik Béen, markedsdirektør i QlikTech.

Brukergrensesnittet skal være tilpasset Android fra bunnen av for å gi en tilsvarende interaktivitet og fleksibilitet som QlikView på andre plattformer. Dessuten har man utnyttet en rekke unike egenskaper ved telefonene som kjører Android, som for eksempel GPS-støtte, bevegelse og berøringsfølsomhet.

- Det er viktig å understreke at QlikView for Android er en komplett BI-klient, sier Béen.

- Det er derfor full støtte for ad hoc-analyse og den gir virksomheten støtte til alle som trenger gode beslutningsstøtte i «felten» - og ikke bare på kontoret.

Verktøyet er utviklet i samarbeid med svenske The Astonishing Tribe (TAT) og er opprettet på en TAT Cascades-plattform. Det har støtte for multitouch og søk basert på GPS-informasjon.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.