Lanserer DVD-plater som sletter seg selv

General Electric har utviklet et materiale som åpner for DVD-plater som sletter seg selv. Dette åpner blant annet for å leie filmer som du slipper å returnere.

Amerikanske Flexplay har lansert en løsning som får filmbransjen til å gni seg i hendene: I DVD-plater kan det nå legges inn et lag med et stoff utviklet av Generel Electric som reagerer på oksygen.

DVD-platen kan lagres så lenge du vil, men når du åpner posen, begynner klokken å tikke - etterhvert blir DVD-platen sort og kan ikke leses.

Teknologien ble brukt allerede i november til å spre en forsmak av den siste James Bond-filmen. Mottakere hadde 36 timer på seg før platen ble uleselig. Brukstiden kan åpenbart justeres, for til høsten skal Disney starte utleie av filmer - det vil si utsending. For man slipper å returnere filmene, noe som sparer både kundene og filmselskapene for mye bry, porto og logistikk.

I utgangspunktet vil teknologien neppe bremse piratkopiering av film - DVD-platene oppfører seg normalt den første tiden og kan dermed leses og kopieres på vanlig måte.

Les mer om Flexplay-teknologien.

;