BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer egen Bing-versjon av Firefox

Skal gjøre Mozilla mindre avhengig av Google.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. okt. 2011 - 11:18

Mozilla, stiftelsen som er mest kjent for nettleseren Firefox, er i dag svært avhengig av stiftelsens kanskje viktigste utfordrer, Google. Det er først og fremst Google Chrome som i dag spiser markedsandeler fra Firefox. Samtidig er søkesamarbeidet med Google den klart største inntektskilden til Mozilla.

Mozilla samarbeider med en rekke søkeselskaper, som alle gir Mozilla inntekter. Men av alle disse avtalene er utgjorde avtalen med Google hele 84 prosent i fjor.

Mozilla har også andre inntekter, men dette utgjorde under to prosent av de totale inntektene i fjor.

Avtalen mellom Mozilla og Google løper ut i november. Om den vil bli fornyet, er foreløpig uklart.

Dette kan være noe av bakgrunnen til at både Mozilla og Microsoft i går kunngjorde en utvidelse av samarbeidet med Microsoft. Allerede i 2009 inngikk selskapene en avtale om at Bing skal være blant søkemotorvalgene i søkefeltet i Firefox, men nå har selskapene gått et skritt videre, ved å lansere Firefox with Bing, en spesialversjon av Firefox som er satt opp med Bing som standard søkemotor og hjemmeside.

På denne måten gjør Mozilla seg litt mindre avhengig av inntektene fra Google, men det er verdt å merke seg at også Microsoft er en direkte konkurrent når det gjelder Mozillas hovedvirksomhet, nemlig å levere nettlesere.

Firefox for Bing kan lastes ned her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.