BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer «Elastic Cloud Server» i Norge

Ny tjeneste fra Ipeer tilbyr virtuelle servere i skyen til svært interessante priser.

Den virtuelle serveren konfigureres gjennom nettstedet til Ipeer, og man ser straks hva prisen blir: Denne to kjernede serveren med 300 gigabyte disk og 8 gigabyte minne koster i underkant av 1,70 kroner per time.
Den virtuelle serveren konfigureres gjennom nettstedet til Ipeer, og man ser straks hva prisen blir: Denne to kjernede serveren med 300 gigabyte disk og 8 gigabyte minne koster i underkant av 1,70 kroner per time.
30. jan. 2012 - 13:55

Den norske avdelingen av det svenske hostingselskapet Ipeer har nettopp lansert en ny tjeneste, Elastic Cloud Server.

Tjenesten gir tilgang til en virtuell server over en Internett-forbindelse. Den konfigureres i et grafisk brukergrensesnitt på nettstedet til Ipeer: Prisen kommer fram straks, og man kan bestille direkte. Det er ingen bindingstid. Prisen starter fra 14,7 øre i timen. En server med to kjerner, 8 gigabyte minne og 300 gigabyte disk, med én IP-adresse og 90 gigabyte automatisk backup, kommer på 1,68 kroner i timen, eller i overkant av 1200 kroner i måneden.

Serveren styres gjennom en nettleser, eller gjennom en app for iPhone eller Android.

Ipeer driver tjenesten med servere og lagringsnett fra Dell og programvare fra OnApp. Virtualisering skjer gjennom Xen. Tjenesten er satt opp med automatisk failover: Hvis den fysiske serveren skulle svikte, overføres den virtuelle serveren automatisk over til en annen maskin.

Kunder med flere virtuelle servere kan få disse fordelt på flere fysiske servere. De har også tilgang til «auto scaling», det vil si at man ved belastningstopper automatisk får midlertidig tilgang til tilleggsressurser, som mer minne, større disk eller flere prosessorkjerner.

Plattformen til Ipeer støtter 45 ulike Linux-varianter, samt FreeBSD. I løpet av første kvartal vil tjenesten også kunne brukes til å levere virtuelle servere under Windows. Leverandører av for eksempel SaaS-tjenester får tilgang et programmeringsgrensesnitt som gjør det mulig å legge virtuelle servere fra Ipeer til grunn for slike tjenester.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.