BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer enda kraftigere Octane

Fredag lanserte Silicon Graphics en Octane-modell med ny prosessor og ny grafikk i Norge. Octane/MXE er betydelig kraftigere enn sine forgjengere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. feb. 1998 - 15:04

Den nye Octane-arbeidsstasjonen kommer med én eller to 250 MHz MIPS R10000 prosessorer og er som de andre Octane-maskinene basert på bussarkitekturen som kalles crossbar svitsj. Tidligere var 195 MHz-modellen raskest.

Steve Proffitt, SGIs internasjonale markedssjef for arbeidsstasjoner, sier til digi.no at den nye prosessoren gir en ytelsesøkning på opptil 25 prosent på applikasjoner som kjører på Octane. Han legger til at ytelsen til de fleste DAK-applikasjoner er bundet til ytelsen til CPU-en.

Octane/MXE har også fått et nytt grafikksystem. Dette kalles E-Series og gir ifølge Proffitt opptil 40 prosent økning i 3D-ytelsen. Den nye grafikken har også ført til at teksturgenereringen har fått en ytelsesøkning på 15 prosent. Ifølge SGI gjør dette arbeidsstasjonen til en enda kraftigere maskin enn Suns arbeidsstasjoner basert på 300 MHz UltraSPARC II-prosessoren og Suns Elite3D m6 grafikksystem.

Octane-maskinene har ellers støtte for to separate skjermer, opptil tre 64-bits PCI-porter, fire XIO-porter og to Ultra SCSI-busser.

Kine Johnsen, markedskonsulent ved Silicon Graphics AS, forteller til digi.no at en Octane/MXE arbeidsstasjon med 1 MB hurtigbuffer, 4 MB teksturminne, 128 MB systemminne, 4 GB harddisk og 20 tommer skjerm har en listepris på omtrent 400.000 kroner eksklusiv mva.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.