BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer «Enterprise App Shop»

Lenovo-løsning tilbyr styring over ansattes tilgang til Android-apper.

Fra Lenovos brosjyre for Enterprise App Shop. Symbolikken synes å være frihet under styring og kontroll.
Fra Lenovos brosjyre for Enterprise App Shop. Symbolikken synes å være frihet under styring og kontroll.
28. mars 2012 - 11:06

Lenovo lanserer en tjeneste kalt «Enterprise App Shop», beregnet på store bedrifter og organisasjoner som ønsker kontroll over hva medarbeidere bruker av applikasjoner på sin Android-baserte nettbrett.

Enterprise App Shop er selv en nettskytjeneste, og fordrer følgelig ingen lokale tilpasninger, annet enn tilgang til organisasjonens LDAP-katalog slik at den skal kunne gjenkjenne brukerne. Lenovo tester alle tredjepartsapplikasjoner for å forsikre seg at de fungerer på selskapets egne Android-brett. Tjenesten i seg selv er ikke begrenset til Lenovo-brett.

Hovedpoenget med tjenesten er å tilby selvbetjening av apper, og samtidig sørge for at ansatte kun har tilgang til godkjente applikasjoner.

Alle appene i App Shop-katalogen er sertifisert frie for ondsinnet kode. Bedrifter kan styre hvilke applikasjoner som deres ansatte skal ha tilgang til, og også gjøre denne tilgangen avhengig av vedkommendes rolle i organisasjonen. Bedrifter kan også bruke tjenesten til å gjøre egenutviklede applikasjoner tilgjengelig for sine medarbeidere.

En samordning med Mobihand, en plattform for distribusjon av mobilapplikasjoner, gir tilgang til volumrabatter og lisensstyring. Det innebærer også at bedriften vil varsles dersom ansatte laster ned ikke-godkjente apper, for eksempel fra Android Market, og at bedriftens IT-avdeling kan fjernstyre fjerningen av slike apper fra de ansattes brett.

Eksempler på applikasjoner i Lenovos Enterprise App Shop er kalendre, Docs to Go (lesing, redigering og oppretting av dokumenter i Microsoft Office-formater, med toveis synkronisering), pdf-verktøy, PocketCloud Remote RDP (fjernstyring av fysisk eller virtuell pc), MathPac+ (grafisk kalkulator), Arcsoft PhotoWorkshop (fotoredigering), ExpenseManager (for løpende utlegg), PDF Skanner (bruker brettets kamera til å gjøre et fysisk dokument om til en pdf) og QR Tools (for å lage QR-koder og knytte dem til en URL eller annet innhold).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.