TELE-KOMMUNIKASJON

Lanserer Firefox-mobil

Telenor starter salget i tre land.

Telenor starter nå salget av denne mobiltelefonen med Firefox OS i landene Ungarn, Serbia og Montenegro. Senere står Asia for tur.
Telenor starter nå salget av denne mobiltelefonen med Firefox OS i landene Ungarn, Serbia og Montenegro. Senere står Asia for tur. Bilde: Marius Jørgenrud

Telenor kunngjør at de har startet salget av mobiltelefoner med Firefox OS (FxOS). Det norske teleselskapet er selv med på utviklingen av Mozillas nye Linux-baserte operativsystem.

Systemet med HTML5-baserte applikasjoner er utgitt i åpen kildekode, og representerer en helt ny satsing fra Telenor, som altså aktivt bidrar med kjerneutviklere.

Selve håndsettet er produsert av Alcatel, og er en modell med 3,5 tommer skjerm døpt One Touch Fire. Dette er en relativt enkel og rimelig 3G-mobiltelefon som det ikke foreligger planer om å selge i Norge.

Derimot er produktet nå klar for Serbia, og i Montenegro fra fredagen. Mobilen ble også lansert i Ungarn i forrige uke, opplyser Telenor.

Prosjektleder for Firefox-løpet i Telenor, Frode Vestnes, viser her frem mobilen som de nå har lansert. Senere kommer det flere modeller.
Prosjektleder for Firefox-løpet i Telenor, Frode Vestnes, viser her frem mobilen som de nå har lansert. Senere kommer det flere modeller. Bilde: Marius Jørgenrud

– Jeg er veldig glad for at våre kunder i Serbia, Montenegro og Ungarn nå kan glede seg over mobiltelefoner basert på Firefox OS og få en høykvalitets internett-opplevelse i god tid før jul, sier konserndirektør og leder av Telenor Digital, Rolv-Erik Spilling i en pressemelding.

Spilling sier lanseringen er nok et skritt mot å koble opp den neste milliarden kunder på nettet.

Telenor jobber også med å utvikle et økosystem med tjenester tilknyttet satsingen på mobiltelefoner under eget brand.

Det neste naturlige skrittet etter lansering i de nevnte sentral- og øst-europeiske landene er å utvide til de asiatiske markedene, opplyser selskapet.

I Serbia vil One Touch Fire koste 1 serbisk dinar, mindre enn 10 øre, koblet mot en beskjeden prisplan for samtaler og data til 9 euro per måned. Dette som ledd i en julekampanje, får digi.no opplyst.

Senere vil det kommer flere andre FxOS-baserte mobiltelefoner, uten at Telenor kunne gi noen nærmere detaljer om dette i dag.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.