BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer første versjon av LibreOffice

Tilbyr alle nyhetene fra OpenOffice.org 3.3 og mer til.

SVG-redigering er blant nyhetene i LibreOffice 3.3.
SVG-redigering er blant nyhetene i LibreOffice 3.3. Bilde: The Document Foundation

The Document Foundation lanserte i går den første stabile utgave av LibreOffice, den frittstående kontorprogramvaren som etter en splitt i OpenOffice.org-fellesskapet nå trer fram som friprogmiljøets nye favoritt.

LibreOffice er basert på OpenOffice.org og denne førsteutgave har samme versjonsnummer som den førstkommende utgaven av OpenOffice.org. LibreOffice 3.3 skal da også tilby den samme funksjonaliteten, men med noen tillegg.

LibreOffice 3.3 har blitt utviklet over en periode på knapt fire måneder av en gruppe utviklere som i løpet har perioden har vokst til å bestå over 100 personer.

I løpet av perioden skal utviklerne ha kommet et godt stykke på vei i oppryddingen av kildekoden, slik at den skal danne et bedre grunnlag for framtidig utvikling av LibreOffice.

En annen vesentlig endring er at Windows-installasjonen nå er tilgjengelig i bare to ulike versjoner, én med de viktigste språkutgavene og én med alle språkutgavene. Om dette er noen fordel for brukerne, kan diskuteres, for filen som må lastes ned er enda større enn tidligere. Men for nettstedene som lar brukerne laste ned LibreOffice, reduserer dette kraftig behovet for lagringsplass. Dessuten skal sammenslåingen gjøre det enklere og raskere for prosjektet å rulle ut nye versjoner.

I tillegg til den nye funksjonaliteten som tilbys i OpenOffice.org 3.3, inkluderer LibreOffice 3.3 en hel del ny funksjonalitet. Dette inkluderer muligheten til å importere og redigere SVG-filer (vektorgrafikk), en ny måte å formatere tittelsider og deres nummering i Writer.

Regneark-modulen Calc støtter nå 1 million rader.

Det skal være mulig å importere dokumenter fra Microsoft Works og Lotus Word Pro, og det loves en rekke forbedringer knyttet til tidligere funksjonalitet. En komplett oversikt over nyhetene finnes her.

Ifølge de foreløpige utgivelsesplanene ser det ut til at The Document Foundation planlegger hyppigere utgivelser enn det som har vært tilfellet for OpenOffice.org til nå. En mindre oppdatering kan ventes allerede i midten av februar, mens versjon 3.4 kan ventes i april. I utgangspunktet planlegges månedlige oppdateringer.

LibreOffice 3.3 er tilgjengelig for Windows, Mac OS X og Linux fra denne siden.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.