Lanserer fri bruk av musikk på mobilen

Et engelsk selskap har lansert et musikk-tjeneste for mobil med fri bruk for en fast, lav pris. Telenor er med, men ikke i Norge.

Lanserer fri bruk av musikk på mobilen

Et engelsk selskap har lansert et musikk-tjeneste for mobil med fri bruk for en fast, lav pris. Telenor er med, men ikke i Norge.

Fri bruk til en fast månedspris er en forretningsmodell som blir stadig mer vanlig, enten det er telekommunikasjon eller andre tjenester.

I USA er modellen kjent fra flere musikktjenester og Microsoft tilbyr her i Norge en slik mulighet (men musikken kan bare brukes på PCen).

Nå avduker engelske Omnifind en slik tjenester for mobiler. Musicstation heter tilbudet som allerede hele 23 teleselskaper har sagt ja til å tilby sine kunder.

Systemet vil la kunder laste ned og høre på all den musikken de vil på mobilen sin, men man kjøper ikke musikken. Den dagen man sier opp abonnementet, vil det digitale rettighetssystem gjøre musikk-filene man har lastet ned uspillbare.

Brukere må laste ned en egen musikkspiller som styrer DRM-systemet. Omnifone har bruker Enhanced Advanced Audio Coding format (eAAC+), en oppgradert versjon av systemet blant annet Apple bruker.

Omnifone har fått med seg fire av de store musikkselskapene: Universal Music, Warner Music, Sony BMG og EMI, skriver selskapet i sin pressemelding.

Et standard-abonnement vil ligge på ganske beskjedne 24 kroner i uken, men det er åpenbart bare prisen man betaler til Omnifone/Musicstation. I tillegg vil det trolig komme kostander for dataoverføringen og hva slags prismodeller Telenor og de andre vil velge er foreløpig ikke kjent. Tjenesten skal fungerer både for brukere som har tilgang til 3G og Edge-dekning.

Betaler man tre pund - 36,50 kroner - kan man også overføre musikken til PCen.

Dette bildet viser forsiden på Musicstation og oppsummerer tjenesten.

På listen over de 23 selskapene som er med, står Telenor. Men foreløpig ser det ut som dette bare skal komme Telenors kunder i blant annet Sverige og Danmark til gode. De svenske kundene skal få muligheten allerede i løpet andre kvartal.

- Vi har en musikkbutikk her i Norge som bruker et annet DRM-system med en åpen standard som alle i mobilbransjen bruker. Omnifone bruker et eget format og vi skal derfor ikke lansere Musicstation i Norge, sier pressetalsmann for Telenor Mobil, Anders Krokan, til digi.no.

Her finner du hjemmesiden til Musicstation.

Til toppen