Lanserer grafikkbrikker med PCI Express

Nvidia har lansert flere grafikkbrikker basert på ekspansjonsteknologien PCI Express.

Nvidia har lansert flere grafikkbrikker basert på ekspansjonsteknologien PCI Express.

PCI Express er teknologien som ventes å ta over for ekspansjonsbussene AGP og PCI i PC-er i løpet av få år. Den nye teknologien er ikke basert på en delt buss, men har punkt-til-punkt-forbindelser i begge retninger mellom enhetene. Dette gir en langt større båndbredde, spesielt fordi enheter som skjermkort gjerne benytter forbindelser med inntil 32x bredde.

    Les også:

Forbindelsene, eller kjørefiler som de også kan kalles, har en maksimal båndbredde på 250 MB/s i hver retning. Men det gjelder for kjørefiler med 1x bredde. Grafikkbrikker som nå begynner å dukke opp, benytter PCI Express med 16x bredde. Dette tilsvarer enn båndbredde på 4 GB/s i hver av retningene, noe som er nesten det dobbelte av hva som er mulig med AGP 8x.

Nvidia lanserte tirsdag fire nye grafikkbrikker som alle er beregnet for skjermkort med PCI Express-grensesnitt. Brikkene heter GeForce PCX 5950, GeForce PCX 5750, GeForce PCX 5300 og GeForce PCX 4300. Karakteristikkene Nvidia har gitt dem er henholdsvis "Enthusiast", "Performance", "Mainstream" og "Value".

Ifølge Nvidia vil skjermkort som tar i bruk de nye brikkene først komme på markedet i andre halvdel av 2004.

Til toppen