BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer «Hosted Exchange» også for SMB

Ipeer lover nettskytjenester med nærhet til kunden.

5. apr. 2011 - 11:15

Svenske Ipeer har innledet en offensiv for å trekke også norske kunder til sine nettskytjenester. I slutten av mars lanserte de «Cloud Backup». I går åpnet de «Hosted Exchange» (e-post basert på løsninger fra Microsoft).

Ipeer forteller at de har utviklet en plattform for Microsoft Exchange 2010 i samarbeid med Parallels, en Seattle-basert tilbyder av tjenester og tjenesteplattformer i nettskyen.

To argumenter oppgis som fordelaktige for Ipeer sammenliknet med store nettskyleverandører som Microsoft, Amazon og Google: Ipeer hevder de store er rettet mot de store, og at det er vanskelig for små og mellomstore bedrifter å bestille og administrere tjenestene deres. Det andre argumentet er at gode tjenester og kunderelasjoner er avhengig av nærhet mellom kunde og leverandør, noe de, som nordisk leverandør, kan tilby kunder også i Norge.

– Vi er etablert i Sverige og Norge og har en kontinuerlig dialog med kundene våre, noe som kanskje blir litt vanskeligere hvis man er etablert i Dublin eller Texas, sier administrerende direktør Johan Hedlund.

Ipeer har satt seg følgende mål: «Bli den ledende Hosted Exchange-leverandøren på det svenske og norske markedet innen to år, med over 20.000 driftssatte kontoer.»

Selskapet har bygget opp en serverhall i Karlstad med rundt 2000 servere, og tilbyr ulike tjenester derfra, blant annet dedikert server og virtuell privat server. Serverhallen har redundante strømforbindelser, redundante dieselgeneratorer, redundante internettforbindelser samt redundante kjøleanlegg. Ipeer bruker selv leverandører som Skanova, Banverket, Teracom, TeliaSonera, Microsoft, Dell, HP og Fortigate.

Den nye tjenesten «Hosted Exchange» leveres i tre nivåer, «basic», «standard» og «standard plus». Forskjellen mellom de to siste er at «standard» krever at brukeren selv sørger for Outlook-lisens, altså til Microsofts e-postklient. Begge nivåene støtter webtilgang til e-post og mobilplattformene iPhone og Android. «Basic» gir kun webtilgang og støtter ingen mobilplattform. Bindingstid er tolv måneder. Abonnementet koster henholdsvis 39, 69 og 89 svenske kroner per bruker måned.

Blant kundene er flyselskapet SAS, GS-Hydro, Ikano banken, Honda, GS-Hydro, Honda, Wasa, Uddeholm og Eurenco.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.