Lanserer katastrofe-gjenoppretting

VMware Disaster Recovery skal kutte gjenopprettings-tiden hvis uhellet er ute.

Lanserer katastrofe-gjenoppretting

VMware Disaster Recovery skal kutte gjenopprettings-tiden hvis uhellet er ute.

Denne uken arrangeres VMworld i San Fracisco. Det er virtualiseringsspesialistens årlige konferanse, og i år stilles det ekstra store forventninger til hva VMware vil komme med av nyheter.

VMware var en stund et heleid datterselskap av lagringsgiganten EMC, men i august ble selskapet børsnotert og litt over ti prosent av aksjene ble tilgjengeligjort for andre aksjonærer. Blant selskapene som kjøpte seg inn var IT-gigantene Cisco og Intel.

En av de første nyhetene som ble lansert på VMworld var VMware Site Recovery. Det er et administrasjonssystem som skal gjøre det raskere og enklere å kjøre en full restore av virtuelle serverparker.

Dette er en operasjon som i dag kan ta lang tid, da det er snakk om store datamengder når operativsystemer med både applikasjoner og data kopieres ut i sin helhet.

Den norske VMware forhandleren Tomato, har identifisert Disaster Recovery som et område der VMware tidligere har hatt et hull i sin produktportefølje, og de lagde derfor et eget verktøy som de har kalt Tomato Disaster Recovery.

    Les også:

- Muligheten for rask gjenoppretting etter katastrofer er en av hodgrunnene til at kunder tar i bruk og standardiserer på VMware-plattformen, sier Raghu Raghuram, sjef for produkter og løsninger i VMware.

Med VMware Site Recovery blir denne prosessen helautomatisert, samtidig som at de lagrede virtuelle maskinene skal ta mindre plass.

Ifølge VMware skal det nå bli mulig å gjenopprette selv store virtuelle serverfarmer på noen få timer.

Til toppen