Lanserer liten og støydempet PC

Det å ha PC-en i stua blir stadig mer populært. Da er det greit at den ikke støyer for mye eller er for stor.

Det å ha PC-en i stua blir stadig mer populært. Da er det greit at den ikke støyer for mye eller er for stor.

Store tårn og støyende vifter har i lang tid vært kjennetegnet for mange PC-er. For de som ønsker å benytte PC-en som en multimediesentral i stua, er dette en lite heldig kombinasjon. Mange er derfor på jakt etter maskiner som er spesielt tilpasset denne bruken, uten at det går for mye utover ytelse eller funksjonalitet.

Packard Bell har i samarbeid med Shuttle lansert maskinen iDesign 5804, en PC som ikke måler mer enn 20 x 18,5 x 30 cm. Hele maskinen veier i underkant av tre kilogram.

Maskinen skal være ekstra stillegående på grunn av en kjøleskaplignende kjøleløsning for prosessoren, en ekstra stillegående strømforsyning og vibrasjonsdempende puter for harddisken.

Maskinen er utstyrt med en 2,8 GHz Pentium 4-prosessor, 160 GB harddisk, DVD-brenner, 512 MB minne og et ATI 9600-basert skjermkort fra Realtek med TV-utgang og 128 MB minne. Hovedkortet er utstyrt med seks USB 2.0-porter, to Firewire-porter og nettverksadapter.

Maskinen leveres med Windows XP Home Edition og en programvarepakke bestående av blant annet antivirusprogram, opplæringsprogram, bildebehandlingsverktøy og spill. Maskinen leveres derimot uten tastatur, mus og skjerm.

Veiledende pris er 9995 kroner.

Til toppen