Lanserer mobil for SMS-generasjonen

Nokias nye mobiltelefon er spesialdesignet for generasjonen som er tilvendt at deler av livsførselen skjer via mobiltelefonen.

For noe over 2000 kroner forsøker Nokia å tekkes SMS-generasjonen med sin nye mobiltelefon 3310, etterfølgeren til 3210. Ved hjelp av SMS-meldinger vil mobiltelefonen tilby eieren mulighet for å chate med andre mobilbrukere, som ikke nødvendigvis trenger å ha den samme mobilmodellen.

- Telefonen er mer for de som mener det er viktigere at den fungerer enn hvorfor, sier kommunikasjonssjef for Nokia Mobile Phones Skandinavia, Karin Sternius.

Hun tror derfor at mobilens målgruppe vil være førstegangskjøpere, samt de som vil oppgradere en eldre telefon.

Sternius viser til tall fra Mobile Lifestream og EMC som viser både at nordmenn er verdens mest mobilsendende folkeferd med 52 SMS-meldinger i snitt per bruker, men også landet med høyest mobilpenetrasjon med i underkant av 70 prosent.

Derfor regner hun også med at telefonen i Norge som oftest ikke vil være salg til en kunde som ikke har hatt mobiltelefon før, snarere som erstatningssalg.

3310s chat-funksjonen gjør det mulig å føre en samtale, tilsvarende chat-tjenester på Internett, gjennom tekstmeldinger. Funksjonen gjør at du kan sende og motta chat-meldinger når Nokia 3310 er innstilt i chat-modus. Med Nokia 3310 er det også mulig å sende chat-meldinger til en telefon som ikke har chat-funksjonen, siden overføringen skjer via vanlig SMS.

Meldingen mottas da som vanlig tekstmelding.

Den nye telefonen er liten, tynn og veier 133 gram. Telefonen gjør det mulig å lage personlige standardmeldinger. Konsentrert tekstfunksjon gjør det mulig å skrive lengre tekstmeldinger og terminalen gjør at du kan automatisk koble sammen inntil tre tekstmeldinger slik at meldingen blir nesten tre ganger lengre dagens maksimallengde på 160 tegn. Andre nye funksjoner er nye spill, muligheten til å laste ned personlige profiler med skjermsparer, ringelyd og et

profilnavn.

Terminalen er en GSM 900/1800-telefon, men opererer også på EGSM (Extended GSM) 900-nettverk, noe som gir operatører med adgang til denne båndbredden muligheten til å ekspandere sin nettverkskapasitet. Standardbatteriet gir inntil 4 timer og 30 minutter taletid, og inntil 260 timer standby-tid. Det finnes Xpress-on deksler både til fremsiden og baksiden i seks ulike farger. Telefonen er kompatibel med tilbehøret til Nokia 3210, og fungerer i realiteten som en oppgradering. I tillegg finnes det en ny mobilholder for bil, i tråd med bestemmelsene om håndholdte mobiltelefoner for bilførere.

Til toppen