FORBRUKERTEKNOLOGI

Lanserer mobil sikkerhet for barn

Tele2 er først ute med «Bipper», en tjeneste Datatilsynet er skeptisk til.

29. sep. 2010 - 14:50

Mobiloperatøren Tele2 lanserte i dag en tjeneste bygget på den norske oppfinnelsen Bipper som skal gi økt sikkerhet når små barn bruker mobiltelefon. Tele2 Bipper beskrives som en løsning der foreldre bruker en nettportal til å definere hvordan deres barn skal kunne bruke en mobiltelefon.

Et spesielt trekk ved Bipper, er at foreldrekontroll legges rett inn i SIM-kortet.

Foreldrene kan bestemme hvem barnet kan ringe og sende meldinger til, når på døgnet barnet kan kommunisere med mobiltelefonen, og hvor mange minutter og meldinger barnet kan bruke per uke. Det videre løsninger som lar barnet bruke telefonen som trygghetsalarm, og som holder foreldrene kontinuerlig oppdater om hvor barnets mobil befinner seg.

Foreldre som vurderer Bipper-abonnement til avkommet, må vurdere anbefalingen fra barnevakten.no opp mot advarselen fra Datatilsynet.

Barnevakten mener Bipper svarer til foreldres behov for verktøy som «gjør det mulig å definere rammer rundt barnets mobilbruk», ifølge uttalelsen til daglig leder Øystein Samnøen.

Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, er derimot kritisk.

– For alle som har barn, meg selv inkludert, er førstetanken at det hadde vært fint å vite hvor barnet er til enhver tid. Men ungene har ikke godt av det. De er små individer som skal søke rundt og finne sine små gjemmesteder og utvide horisonten, uten at foreldrene ser dem i kortene. Det kan være fristende, men jeg ville ikke gått inn i dette, sier Thon til VG/Computerworld.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.