BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer mobile NC-er

NC-entusiastene har blitt enige om spesifikasjoner til mobile klienter, og åpner for en ny klasse enheter fra "smarte" mobiltelefoner til bærbare "network computers".

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. juni 1997 - 14:36

I dag lanseres det i Tokyo en felles standard for bygging av mobile NC-er. Bak denne står viktige dataselskaper som Sun, IBM, Toshiba og Oracle. Spesifikasjonen bestemmer blant annet hvordan mobile NC-skjermer skal se ut, hvor mye strøm de trenger, hvordan de kan tilknyttes nettverk og hva slags periferienheter de støtter.

Mobile NC-er kan operere med nettverk ved forskjellige tilknytningshastigheter, samt i et "frakoblet" modus hvor man kan svare på e-post, for eksempel under flyreiser, hvor oversendelsen av e-posten skjer først når flyet har landet og brukeren har koblet mobilenheten til et nettverk.

Spesifikasjonen bestemmer hvordan produktene "snakker med" eksisterende og framtidige produkter og tjenester. Samtidig tillater spesifikasjonen nok fleksibilitet slik at produsentene kan lage ulike produkter innenfor standarden.

Profesjonelle agenter og tilsvarende mobile enheter designet etter mobil NC-spesifikasjonen, vil tillate forretningsreisende og andre brukere som har en mobil arbeidsplass, å benytte seg av e-post og andre Internett-tjenester, i tillegg til personlige dataverktøy og databaser tilknyttet bedriftens nettverk. Enhetene skal være fullt funksjonelle NC-er med mobilitet som tilleggsfordel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.