BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer mye raskere Opera

Versjon 10.60 er klar, også for Linux.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. juli 2010 - 10:24

Opera Software lanserte i dag en ny versjon av selskapets pc-nettleser. Denne versjonen, Opera 10.60, skal både ha betydelig høyere JavaScript-ytelsen enn forgjengeren, i tillegg til at den innfører ny funksjonalitet.

Spesielt for Linux-brukerne er denne lanseringen en stor nyhet, siden dette er den første nye versjonen for Linux siden Opera 10.10.

Opera 10.60 er basert på renderingmotoren Presto 2.6 og er den første offisielle versjonen av en nettleser som har støtte for WebM-formatet, som ventes å bli mye brukt i forbindelse med HTML5-basert video, vel å merke dersom antydningene om patentkrenkelser ikke får mer substans.

En annen nyhet er støtte for W3Cs Geolocation API-spesifikasjon, som gjør at nettsteder enklere kan vise innhold basert på hvor brukeren befinner seg, dersom brukeren velger å åpne for dette. En demonstrasjon av dette finnes her.

Opera 10.60 har også fått støtte for Appcache, en del av HTML5-spesifikasjonen som åpner for webapplikasjoner kan kjøres i nettleseren også uten Internett-forbindelse. Dette gjøres ved at de nødvendige filene lagres lokalt.

Støtten for Web Workers er også på plass. Dette gjør det mulig for nettleseren å utføre tunge JavaScript-baserte oppgaver i bakgrunnen, uten at det påvirker responsevnen til brukergrensesnittet.

Opera Software lover dessuten at JavaScript-ytelsen skal være opptil 50 prosent høyere enn med versjon 10.50. I tillegg loves bedre sikkerhets og stabilitet, blant annet ved hjelp av AVG-støttede antisvindelsystemer og phishing-beskyttelse. Nettleseren skal motta oppdaterte informasjonsstrømmer med opplysninger om de nyeste webtruslene. I visse regioner skal dessuten Yandex levere beskyttelse mot skadevare.

I selve brukergrensesnittet skal blant annet søkefunksjonaliteten være forbedret på flere områder. Dette inkluderer søkeforslag fra blant annet Wikipedia.

Opera 10.60 er tilgjengelig på denne siden til Windows, Mac OS X, Linux og FreeBSD.

Flere detaljer om hva som er nytt i denne versjonen, finnes her.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.