Lanserer norsk alternativ til Digg

Lanserer norsk alternativ til Digg

En ny norsk netttjeneste lar brukerne stemme frem og kommentere de beste nettsakene.

digi.nos moderselskap Aller Internett lanserer i dag Kudos.no, en tjeneste som lar norske brukere anbefale gode artikler på internett.

- Alle nettpublikasjoner og brukere er velkommen til å bidra på denne nylanseringen. Hensikten er å gi leseren mulighet til å anbefale artikler til andre, og samtidig gi oversikt over anbefalte artikler, sier Tore Neset, redaktør i ITavisen.no i en pressemelding.

Neset tror at dette vil skape økt trafikk for de som produserer gode, seriøse artikler på Internett i Norge. Så får det bli opp til leserne å avgjøre hva som fortjener å trekkes frem.

Det er ikke å legge skjul på at den formidable suksessen Digg.com er et forbilde, men Neset tror det er behov for en norsk tjeneste.

Tidligere har en lignende tjeneste, Reddit.com, også kommet i norsk utgave. Den har imidlertid ikke greid å tiltrekke seg nok brukere til å bli et levedyktig og dynamisk nettside.

I første omgang vil tjenesten ha teknologifokus, og være driftet av ITavisen.no. Men målsettingen er å lage en så bred tjeneste som mulig. For å få flest mulig innholdsprodusenter til å bli med, har tjenesten også lagt ut knapper som kan legges ut på artikler.

digi.no følger oppfordringen og har fra og med i dag lagt inn en slik knapp på samtlige artikler. Du finner den på venstre side, mellom artikkelen og kommentarene.

Her kan du gå inn på Kudos.no for å stemme frem artikler eller se hva leserne synes er mest interessant.

Til toppen