BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer ny Mac-akselerator

Total Impact annonserte nylig Total Power G3, et PCI-basert akselerasjonskort utstyrt med opptil 4 PowerPC G3-prosessorer, for bruk i Apple Macintosh G3-maskiner. Det er også mulig å koble flere kort sammen i Total Impacts PowerBox.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. aug. 1998 - 12:52

Hvert Total Power G3-kort kan utstyres med mellom en og fire G3-prosessorer med klokkehastighet på enten 233, 266 eller 300 MHz. Kortet støtter opptil 512 MB med synkron DRAM og hver prosessor er utstyrt med enten 512 eller 1024 kB sekundært hurtigminne. Kortet har også muligheter for direkte tilkobling til IEEE 1394 (Firewire), Ethernet og SCSI. Total Power G3 finnes i utgaver utstyrt med enten 32 eller 64 bits utgaven av PCI-bussen.

Total Impact har sitt eget programmeringsgrensesnitt (API) for Mac OS. Denne tilsvarer multiprosesserings-API-ene skrevet av Apple og Daystar som hjalp Apple å utvikle en PowerMac med to prosessorer for flere år siden. Prosesser blir da omdirigert til å kjøre på kortet istedenfor på maskinens egen prosessor.

Den medfølgende programvaren skal gi brukerne gode muligheter til å kontrollere hvor applikasjonene blir sendt og prosessert.

I tillegg til å kunne brukes i en Apple Power Macintosh-maskin, kan kortet også utnyttes i en Intel-basert maskin med Windows NT, riktignok med noe begrenset kontroll. Dette skyldes blant annet at kortet må oversette Windows-koden til PowerPC-kode før det kan prosessere applikasjonene.

Hvis man ikke er fornøyd med ytelsen som ett Total Power G3-kort gir, kan man gå til anskaffelse av Total Impacts PowerBox. I denne kan man koble sammen opptil 10 Total Power G3-kort med til sammen opptil 40 prosessorer. PowerBox leveres i rack- eller tårnutgaver og kobles til vertsmaskinen via et høyhastighets PCI-kort.

Prisen på Total Power G3 starter på 1600 dollar, mens man må ut med minst 15.000 dollar for en PowerBox.

(Kilder: Total Impact, TechWeb)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.