JUSS OG SAMFUNN

Lanserer ny portal med Fast-søk

Runbox.com heter en ny norsk-eid Internett-side som har fått avtale med Fast om å bruke deres søketjeneste.

Einar Ryvarden
19. nov. 1999 - 13:04
FastRunbox

Les om Fasts www.alltheweb.com:

Foreløpig sitter Fast i et dilemma, for selskapet kan ikke både være en leverandør og en konkurrent til de store amerikanske Internett-selskapene. Avtalen Runbox har inngått indikerer at Fast nå har bestemt seg for å leie ut sin søkesentral i Boston til flere aktører slik konkurrenten Inktomi gjør. Går du på Yahoo eller Excite, er det Inktomis søkesentral og programvare som utfører letingen.


- Vi er førstemann som inngår en avtale på kjøp av søketjenester fra Fasts Alltheweb-tjeneste. Norske og internasjonale brukere av Runbox kan bruke Fast og forbli på våre sider, forteller Runbox-sjef Hans Jørgen Lysglimt til digi.no.

Det er ikke bare vanlige tekstsøk Runbox har fått en avtale på, men også søk på filer (FTP) og MP3-musikk, to tjenester Lycos og Fast har laget sammen.

Avtalen er ikke eksklusiv, og det ser dermed ut som det er åpent for andre Internett-tjenester som ønsker å la sine brukere søke med Fast.

Lysglimt kommer fra Mogul og var en av lederne da EUnet Media slo seg sammen med Mogul. I ryggen har han Bergens-investoren Thorstein Selvik som sammen med venner har skutt inn "noen millioner kroner". Selskapet har i dag åtte ansatte, men flere er innleide konsulenter.

Runbox skal bli en generell oppstartsside med en lenkeliste slik Yahoo har og en liste med overskrifter fra en rekke nyhetsmedier, blant annet VG, Dagbladet, Nettavisen og digi.no. Lysglimt innrømmer at han ikke har noen avtaler med aviser som VG og Dagbladet, men klikker du på overskriften, hopper du til avisens egen internettside.

Lysglimt skal lansere både den norske og internasjonale portalene i januar, men har ikke noe stort markedsføringsbudsjett. Han er enig i at han utfordrer store konkurrenter, men mener det er plass til flere.

- Vi har laget et system der brukere kan tipse hverandre. I tillegg skal vi lansere en gratis epost-tjeneste med en ny vri, sier han.

Du kan allerede se på en uferdig versjon av Runbox.no.

Ledelsen i Fast var ikke tilgjengelig da digi.no ringte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.