PERSONLIGTEKNOLOGI

Lanserer ny type musikk-spillere

Yahoo og Pandora har en ny og kanskje bedre ide for musikkspillere.

Det er langt mellom de helt nye ideene i IKT-bransjen, men Yahoo og Pandora har i hvertfall en ny vri på hvordan brukere kan få spilt av musikk.

Yahoo har allerede lansert og nå kommer også Pandora med en musikkspiller som bruker trådløse nett. Pandoras versjon er mest spennende, for den er gratis.

Pandora er i utgangspunktet en nettjeneste som har klassifisert de meste populær, moderne musikk. Tjenesten lar deg angi et band/artist du liker og så får du servert lignende musikk - strømmet over nettet helt gratis.

Dessverre ble tjenesten nylig lukket for brukere utenfor USA, men det gjør ikke ideen mindre interessante. I går ble det kjent at Pandora har inngått en avtale med mobilgiganten Sprint om å servere musikk til deres mobilkunder.

Under et pressearrangement i går viste Pandora frem den mobiltelefon-aktige enhet de skal begynne å selge.

Pandora-spilleren har ikke lokal lagring, men kobler seg opp til Pandora over trådløst nett og gir eieren sin musikk hjemme, på jobb og alle andre steder med trådløst nett - helt gratis.

Pandora kunne ha lagt inn en minnebrikke/harddisk, men det spørs om ikke musikkselskapene hadde protestert på at brukere fikk lagret musikken deres når de ikke betaler.

Men Yahoo-spilleren har lokal lagring, for Yahoo-brukerne kjøper et abonnement og får over den trådløse enheten tilgang til hele Yahoos musikk-bibliotek med over en million låter. Yahoo-spilleren lagrer det som blir hentet ned på 4 GB innebygd flashminne. Brukere får dermed musikk også når de ikke har tilgang til WLAN.

Microsofts Zune-musikkspiller har også WLAN, men denne brukes ikke mot noen abonnement-tjeneste i dag. Zune-spilleren lar deg kjøpe musikk og dele den med begresninger til andre brukere.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.