Lanserer Office-tilpasset web-lagring

Lanserer Office-tilpasset web-lagring

Microsoft tilbyr en gratis ordning for å lagre Office-dokumenter direkte til et delbart webområde.

Microsoft vil i dag kunngjøre en betaversjon av en ny gratis tjeneste, døpt «Office Live Workspace». Samtidig blir dagens «Office Live» tjenester omdøpt til «Office Live Small Business».

Poenget med Office Live Workspace er å tilby en enkel måte å lagre Office-dokumenter – foreløpig bare fra Word, Powerpoint og Excel – på web, slik at de kan deles med kolleger og samarbeidspartnere.

Ordningen gjør det unødvendig å sende dokumenter som vedlegg til e-post.

Office Live Workspace med undermapper vises som eget lagringsområde i Office-applikasjonene. Den som oppretter mappen angir også hvem som har tilgang. Brukernavn og passord til Microsofts øvrige Live-tjenester kan brukes til å legitimere seg overfor Office Live Workspace.

Ordningen benytter den sikre protokollen https for alle dataoverføringer, slik at man skal kunne bruke Office Live Workspace uten frykt for innsyn fra uvedkommende.

De som har tilgang til en Workspace-mappe vil kunne lese alle dokumentene der, og også legge igjen kommentarer til de enkelte dokumentene, uten å andre applikasjoner enn en nettleser. Skal man redigere et dokument, må man ha tilgang til den tilsvarende Office-applikasjonen på PC-en.

Microsoft ventes i dag bare å kunngjøre tjenesten og la interesserte melde seg som potensielle beta-testere. Selve testingen antas å komme i gang seinere i år.

Workspace-tjenesten vil være gratis inntil videre.

Microsoft presiserer at de har lagt den opp med tanke på at den lett skal kunne formidle annonser. Tanken i dag er at hver bruker skal gis tilgang til rundt 250 MB lagring. Det vil kreves Office 2003 eller nyere for å få tilgang til tjenesten.

Dagens Office Live er en serie verktøy som lar småbedrifter lage nettsteder og kjøre web-baserte markedskampanjer. Denne tjenesten vil nå omdøpes til Office Live Small Business.

Til toppen