Lanserer push-epost til privatmarkedet

Lanserer push-epost til privatmarkedet

Nå skal også privatbrukere få muligheten til å få epost fortløpende inn på sin mobil.

I april i år ble såkalt pushmail tilgjengelig på mobilen for bedriftskunder i Norge. Dermed kunne ansatte nås per epost hvorhen de måtte befinne seg.

Fordelen med pushmail er at man får eposten med en gang den kommer. Ulempen er at det fort kan bli en forventning om at man også svarer med en gang, uansett hvor man måtte befinne seg. Det er ikke uten grunn at mange amerikanerne har gitt sine Blackberry-enheter kallenavnet "crackberry".

Fredag 22. desember, siste arbeidsdag før jul, lanserer Mobyson en pushmail-tjeneste for privatmarkedet.

- Dropp MMS. Alt kan håndteres herfra, sier John Olve Andersen, administrerende direktør i Mobyson, til digi.no.

Han viser hvordan man isteden kan sende bilder, lydopptak og videosnutter tatt med mobiltelefonen per epost, istedenfor å sende det som MMS-meldinger.

- Nå blir epost like enkelt som SMS på mobilen, sier Andersen.

I bedriftsmarkedet var man avhengig av å integrere mobilen med en intern Microsoft Exchange server eller en Lotus Notes server fra IBM. Dette skal ikke lengre være nødvendig. Tjenesten som Mobyson lanserer for privatmarkedet fungerer også mot Googles GMail, samt alle epostservere og tjenester som bruker POP eller IMAP.

Det er spesielt en gruppe brukere som har ivret etter å få tilgang på en slik tjeneste.

- Mange selvstendig næringsdrivende har ønsket seg denne tjenesten, sier Andersen.

Kravet til mobiltelefonene er at de enten er en Windows-basert smartphone eller en Sony Ericsson modell som støtter java.

Til å begynne med er tjenesten gratis i 20 dager og i denne perioden trenger man ikke å bytte til et abonnement hos Mobyson. Dermed kan de som ikke klarer å holde seg unna eposten i juleferien, få tilgang til den på sin mobiltelefon.

Til toppen