Netgear Prosafe XS716E

Lanserer rimelig 10 GbE-svitsj for små og mellomstore bedrifter

Netgear Prosafe XS716E.
Netgear Prosafe XS716E. (Bilde: Netgear)

Netgear har lansert en ny 16-ports 10 gigabit-svitsj som de hevder vil flytte prisgrensen for 10 GbE-nettverk. 

Den nye svitsjen heter Netgear Prosafe XS716E, og er først og fremst beregnet på små og mellomstore bedrifter. Svitsjen er det siste tilskuddet til Netgears nye X-serie med 10 GbE webadministrerte produkter. XS716E har dobbelt så mange porter som XS708Ev2, som har samme formfaktor.

Prismessig legger Netgear seg på omtrent samme nivå som konkurrenten D-Link, som også leverer rimelige 10 GbE-svitsjer for små og mellomstore bedrifter.

Behovet for båndbredde øker

– Kombinasjonen av Big Data-applikasjoner, skytjenester, mobile enheter og utbredelsen av 802.11ac-baserte trådløsnett medfører en kraftig økning i nettverksbelastningen ­– og ikke bare for store bedrifter, uttaler Pål Vatneberg, nordisk salgssjef hos Netgear i en pressemelding.

Netgear sier de med XS716E har tenkt spesielt på organisasjoner som ikke har hatt budsjett til å satse på 10 gigabit-løsninger til nå. Svitsjen har forholdsvis lav pris, og er også utstyrt med administrasjonsmuligheter som man ifølge produsenten stort sett finner i dyrere produkter. I tillegg til de 16 10-GBASE-T-portene er det også en 10-GBASE-X SFP+ fiberbasert port. Svitsjen har blant annet portbasert og 802.1Q-basert VLAN-støtte, QoS og IGMP snooping, samt støtte for Port Trunking/Link Aggregation. 

Prisen i Norge er oppgitt til 12 490 kroner inkl. mva. 

Kommentarer (39)

Kommentarer (39)
Til toppen