BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer smart nettløsning for SMB-bedrifter

Nå foreligger det første konkrete resultatet av Tormod Hermansens USA-satsing Telenor ISV.Telenor Nextel og Whistle Communications har inngått en strategisk avtale som innebærer eksklusive distribusjonsrettigheter for internettproduktet InterJet.

Øystein Kvistad
6. aug. 1997 - 12:22

- InterJet er en alt-i-ett-boks for aksess til Internett som både har e-post, web-tjenester, intranett og sikkerhetsfunksjoner - deriblant brannmuregenskaper, og den kan fungere som en filserver internt, sier informasjonssjef Arne Cartridge i Telenor Nextel til digi.

Telenor Nextel er første ikke-amerikanske selskap til å distribuere det nye produktet, som Cartridge mener vil være en ideell løsning for små og mellomstore bedrifter som ønsker å ha et sett med medarbeider på e-post og intranett uten å betale i dyre dommer for det.

- InterJet koster bare 30.000 kroner og passer utmerket for bedrifter med inntil 50-60 ansatte. Løsningen inneholder blant annet noen standardiserte maler for utvikling av web-sider, sier Cartridge. Foruten å dekke et sett av tjenester i èn boks er dessuten InterJet lett å bruke og administrere. Bedrifter kan ha en ferdig løsning klar i løpet av 30 minutter og for kunder som ønsker det kan løsningen fjernadministreres av Telenor Nextel.

Samarbeidet med Whistle Communications er det første konkrete resultatet av Telenor ISV (in Silicon Valley) som formelt ble etablert 2. juni i år. Bent Brugård er ansvarlig for Telenor ISV-satsingen, som er etablert primært for å fange opp nye produkter og partnere så tidlig som mulig fra det innovative miljøet i Silicon Valley.

- Dialogen med Whistle Communications startet i mars, og den avtalen som nå foreligger er et godt eksempel på det vi ønsker å få til med Telenor ISV, sier Arne Cartridge til digi. Bent Brugård reiser over til California på nytt den 17. august for å¨arbeide videre med Whistle Communications og eventuelt snuse opp andre nye potensielle Telenor-partnere.

Det InterJet-produktet Telenor Nextel lanserer i Norge 2. september er basert på ISDN. Telenor Nextel har fått ekslusive rettigheter på salg av produktet i Skandinavia, men siden Telenor Nextel ikke ønsker å drive hardware-pushing har selskapet inngått en distribusjonsavtale med fusjonsaktuelle Santech Micro Group (SMG). Telenor Nextel legger opp til forhandlersalg av InterJet.

- Vi har ikke satt noe endelig mål på hvor mange bokser vi skal selge annet enn at vi har et forventningsnivå på mer enn 1000 enheter. Det skal bli interessant å se hvor godt det slår an. SMG så potensialet i produktet umiddelbart, men samtidig snakker vi om et et helt nytt konsept som det er vanskelig å spå noe om på forhånd, sier Cartridge.

Whistle Communications er et Silicon Valley oppstartselskap, etablert i 1995 med målsetting om å gjøre det enklere og rimeligere for bedrifter å ta i

bruk Internett-teknologi. En del av kompetansen kommer fra Apple, som jo har tradisjon for å sette brukervennlighet i høysete for sine produkter. InterJet ble lansert i USA i 1. kvartal i år og har hittil blitt en stor suksess blant små og mellomstore bedrifter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.