BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer «snokefri» nettlagring for bedrifter

Norske Jottacloud dobler gratis-lagringen.

Roland Rabben og Jottacloud har fått 30.000 nye kunder siden Snowden avslørte det amerikanske PRISM-systemet. Nå frir selskapet til bedrifter som vil ha "snokefrie" nettsky-lagring.
Roland Rabben og Jottacloud har fått 30.000 nye kunder siden Snowden avslørte det amerikanske PRISM-systemet. Nå frir selskapet til bedrifter som vil ha "snokefrie" nettsky-lagring. Bilde: Jottacloud
2. sep. 2013 - 08:04

Norske Jottacloud har utviklet en bedriftsløsning for private og offentlige virksomheter som ønsker et snokefritt alternativ til amerikanske nettskyleverandører. Det melder selskapet i en pressemelding.

– Norske bedriftsledere bør sikre at de lagrer forretningssensitiv informasjon på et sted hvor de ikke blir kikket i kortene, slik de risikerer med amerikansk-eide nettskytjenester, advarer Jottacloud- gründer Roland Rabben.

Selskapet har opplevd kraftig vekst i brukermassen etter at den amerikanske NSA-avhopperen Edward Snowden avslørte PRISM-systemet, som sjokkerte verden. Hele 30.000 nye kunder har åpnet konto. Nå bruker det norske selskapet dette momentumet til å lansere en bedriftstjeneste, noe de ikke har tilrettelagt for tidligere.

I en melding til digi.no forteller Rabben at bedriftskunder vil få dobbelt så mye lagringskapasitet gratis enn hva privatpersoner får. Det betyr at man får tilgang til 10 GB før taksameteret begynner å gå.

Jottacloud har også inngått en distribusjonsavtale med nederlandske Cloud Provider, og håpet er å drive opp eksporten av norske, og dermed «snokefrie», lagringsløsninger.

– Et viktig poeng for Cloud Provider er behovet fra deres kunder for å ha et europeisk, og gjerne norsk, fullgodt alternativ til de amerikanske leverandører av skytjenester. Avtalen med Cloud Provider bekrefter utviklingen vi har sett de seneste par måneder om at norsk personvern er begynt å bli en interessant eksportvare, sier Roland Rabben.

Bedriftsløsningen Jottacloud tilbyr gir back-up av ansattes datamaskin og mobiltelefon,samt full synkronisering og deling mellom ansattes datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner. Det gir kolleger mulighet til enkelt å dele og jobbe på de samme filene uavhengig av hvor i verden man sitter, melder selskapet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.