BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer tynnklient for multimedia

Butikker og utstillinger bruker gjerne PC for å vise video. Wyse vil erstatte PC-ene med en tynnklient.

13. mai 2005 - 07:53

Terminalleverandøren Wyse fornyer stadig sitt assortiment. På tynnklientarrangementet Thinpower 2005 denne uken viste selskapet et interessant kommende produkt, i form av en «Video Client» som skal kombinere egenskaper fra tynnklient og Media Center PC.

Innkjøpsprisen blir rundt halvparten av PC-en, men målgruppen for Wyse er ikke først og fremst forbrukermarkedet. I stedet tenker Wyse på butikker, utvillinger, hoteller og så videre, der det både er utgifter å spare på enklere drift av et stort antall videoterminaler, og en betydelig sikkerhetsgevinst ved ikke å ha PC-er i utsatte posisjoner.

– Videoklienten har en rekke egenskaper tilpasset målgruppens behov, forklarer produktsjef David Angwin. – Den kan vise streaming video og spille lagrede videofiler fra en lokal harddisk eller fra en server. Den har tv-tuner, spor for smartkort, mulighet for fjernstyring over en infrarød forbindelse og ellers vanlig tilkopling til datanettverk. Harddisken er forenklet, og likner på dem man finner i TiVo-apparater.

Wyse har tenkt spesielt på videovisning i butikker.

– Disse styres i dag gjerne ved at man installerer filer i frittstående PC-er. Det er mer hensiktsmessig å styre spillelister sentralt fra, og kopiere filene over nettverket eller streame dem. Videoklienten kan koples til dataskjerm eller tv.

Bak videoskjermer i butikker, sykehus, togstasjoner og så videre er det i dag gjerne en PC. Det er ikke lenger nødvendig, mener Angwin.

– Et sikkert skall i enheten tilbyr et menydrevet styringssystem som betjenes fra en fjernkontroll heller enn tastatur og mus. Vi tilbyr verktøy for å tilpasse videoklienten til ulike applikasjoner.

Etter det Angwin kjenner til, vil det første prosjektet med Wyse Video Client være innen detaljhandelen. Det er også en viss interesse blant transportselskaper.

– Kjernen er en Intel Celeron prosessor i 1,26 GHz, nok til å vise video med en båndbredde på 3 Mb/s.

Den primære interessen til Wyse i produktet er ikke å selge selve maskinvaren.

– Vår konstruksjon er blitt en referansedesign hos Intel. Det innebærer at volumprodusenter som er primært innrettet mot forbrukermarkedet etter hvert vil stå for leveransene.

Poenget for Wyse er å få opp volumet, ikke på grunn av lisensinntekter på konstruksjonen, men fordi det er Wyse som leverer styringsprogramvaren. Angwin forteller at selskapet etter hvert vil satse mer på programvare for drift og styring av tynneklienter, enn på selve apparatene, i samsvar med en strategi som er utviklet av en ny ledelse i selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.