Lanserer USB-sikkerhetspinne i Norge

Trygg Data tar inn USB-pinnen Yoggie Pico, som avlaster PC-en for antivirus og annen IT-sikkerhet.

I mai skrev digi.no om produktene til det israelske selskapet Yoggie Security Systems, som lager små sikkerhetsmaskiner som enkelt kan koples til PC-er.

    Les også:

Poenget er å sile innkommende trafikk før den når PC-en, og kjøre sikkerhetsapplikasjoner på en egen prosessor. I stedet for å opprette en virtuell maskin inne i PC-en – slik for eksempel Norman gjør med sin «Sandbox» – sørger man for å dirigere trafikken gjennom en egen liten fysisk maskin i forkant av selve PC-en. Denne lille fysiske maskinen avlaster PC-prosessoren ikke bare for selve kjøringen av sikkerhetsapplikasjonene, men også for alt som har med konfigurasjon og oppdatering å gjøre.

I våres greide Yoggie å legge hele sikkerhetsmaskinen inn i en USB-pinne. Dette produktet vil Trygg Data gjøre tilgjengelig på det norske markedet i september, i den mest avanserte utgaven beregnet på bedriftsmarkedet: Yoggie Pico Pro.

Daglig Leder Egil Løseth i Trygg Data beskriver Yoggie Pico Pro som en fullverdig Linux-basert datamaskin, som avlaster all sikkerhetsmekanismer til en USB-pinne som skanner all internett trafikk og renser denne før den får PC-en.

USB-pinnen håndterer 13 sikkerhetsapplikasjoner og er selvoppdaterende. Bruken innebærer at man kan avlaste PC-en fra selv å kjøre vern mot virus, spam, phishing og spionvare, samt snokvarsling, brannmur, VPN-klient med mer. Blant applikasjonene er to som gir IT-avdelingen anledning til å administrere og håndheve bedriftens sikkerhetsregler.

For brukeren er det bare snakk om å koble pinnen til i USB-utgang: Yoggie-enheten begynner da straks å rense alle Internett-trafikk til og fra PC-en. Bedriften kan legge opp en regel som gjør at all nettrafikk til og fra PC-en stanser dersom enheten ikke er tilkoplet.

Prisen per enhet vil antakelig falle på rundt 1590 kroner eks mva, inklusiv første års oppgradering.

Som énbruker administreres pinnen lokalt via et webgrensesnitt. Løseth sier til digi.no at det kan være lønnsomt for en bedrift å investere i Yoggies driftssystem dersom man har fra 40 til 50 enheter i organisasjonen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.