BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer vedlikeholdsfri styrekule

Et problem med styrekuler er at de lett slutter å fungere på grunn av støv og skitt. Logitech har nå lansert en ny styrekule som skal tåle slike omgivelser.

Logitech Marble Mouse
Logitech Marble Mouse.

Logitech Marble Mouse er en kombinasjon av mus og styrekule. Den er formet som en mus, men brukes som en styrekule. Det vil si at istedenfor å forflytte musen mot underlaget, styres markøren ved å berøre den innebygde styrekulen.

Det er for øvrig ikke noe unikt med dette, det er antagelig slik alle styrekuler fungerer. Det nye med Marble Mouse er at avlesningen av kulen ikke skjer mekanisk, men optisk. Dette skjer ved hjelp av en lysstråle som belyser prikkene på kulens ytre og en optisk sensor som gjenkjenner bevegelsen. Lysstrålen skal være mye mindre følsom for skitt og møkk enn mekaniske ruller og hjul, slik at man slipper stadig å måtte åpne styrekulen for å rense mekanikken.

Musen passer til alle nyere versjoner av Windows og leveres med plugg til både seriell- og PS/2-port. Styrekulen trenger ingen drivere utover den standard musdrivere som følger med Windows.

Veiledende pris for Logitech Marble Mouse er 349 kroner. Den er allerede tilgjengelig i Norge.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.