Lanserer video-overvåking over 3G

Securitas, Telenor og Detec tilbyr en løsning som gir vektere video-overvåking over 3G.

Securitas, Telenor og Detec tilbyr en løsning som gir vektere video-overvåking over 3G.

Securitas, Telenor Mobil og Detec har gått sammen om en sikkerhetsløsning for eiendomsbransjen. Løsningen gjør at vektere i eiendommens nærområde varsles straks videokameraer oppdager noe mistenkelig, og de får se de aktuelle videobildene i sanntid på sin 3G-mobiltelefon.

Avdelingssjef Øyvind Halnes i Securitas mener denne løsningen gjør det mulig å tilby mer kostnadseffektiv sikkerhet.

– Mange kan dele samme ressurs, og aksjonstiden blir veldig kort. Signaleffekten utad er veldig god, noe som virker forebyggende, sier Halnes til digi.no. – Man får mer sikkerhet fra hver krone.

Løsningen omfatter kameraer som overvåker bygget, og som er koplet mot programvare som automatisk reagerer på blant annet bevegelser og etterlatte gjenstander. Programvaren styrer også overføringen av video over Internett, og hvem som skal kunne motta bildene.

– Når systemet reagerer på bevegelse, vil vektere i nærområdet umiddelbart varsles, og de ser hva som skjer. Det innebærer at de straks kan avgjøre hvorvidt det er falsk alarm, eller om det dreier seg om et forsøk på innbrudd eller sabotasje.

Etterlatte gjenstander som systemet reagerer på, vises også straks på vekterens 3G-telefon. Systemet gir vekteren mulighet til å fjernstyre kameraer for å lese detaljer i bildet eller for å granske omgivelsene nærmere.

– Vi har forsøkt å få tilsvarende funksjonalitet med WLAN og PDA-er, men det har vist seg dyrt å få god dekning. 3G er rimeligere, og man har muligheten til å legge inn andre varslingsmetoder, for eksempel SMS, dersom 3G-videoen ikke skulle nå fram.

Systemet har egne sikkerhetskontroller som gjør det umulig for uvedkommende å fange opp bildene eller overta styringen av kameraene. Løsningen vil også kunne la eiere av bygget få oversendt varsler og video til egne 3G-telefoner.

Til toppen