Lanseringsdato for ny Palm bekreftet

Uoffisiell informasjon: "Palm m105 har samme form som m100, og vil selges fra 6. mars"

Mens Palm og alle deres pressekontakter ikke vil uttale seg om de kommende modellene, har nå en norsk distributør gått til det skritt å informere svart på hvitt at de vil ha den til salgs.

Ryktene har allerede versert i et par uker på Internett, der de fleste har vært enige om såvel antatt lanseringsdato og Palmens tekniske spesifikasjoner.

Et av de første hintene om at disse ryktene var sanne kom i begynnelsen av denne uken da en brosjyre fra en engelsk leverandør kom på avveie, og modellen var omtalt på side 15.

Lekkasjen kom nyhetstjenesten Palm Infocenter i hende, noe som fikk norske Ide Data til å bekrefte informasjonen som forhandler. IdeData forteller hva som blir salgsdato, hvilket prisleie enheten vil ligge rundt, samt dens tekniske spesifikasjoner.

Dette er informasjonen som kan leses på Ide Datas hjemmesider:
"Nettstedet PalmInfocenter.com har fått tilsendt en brosjyre for Palm m105, som angivelig skal være arvtageren til Palm IIIxe. Brosjyren kom fra en europeisk forhandler, men det står ikke fra hvilket land. Det har gått noen rykter rundt Palm m105 en stund nå, så her er fakta om den nye Palm-modellen:

Palm m105 har 8MB minne, er helt lik m100 i form, har Palm OS 3.5 installert og den har mulighet for å synkronisere mot flere ulike PC-programmer inkludert MS Outlook. Denne gangen har Palm også lagt inn mulighet for å synkronisere epost. Palm m105 har ikke FlashROM, så den kan ikke oppgraderes senere. Med i pakken får man denne gangen også med en dockingstasjon. Offisiell lanseringsdato for m105 er 6. mars.

Palm m105 vil koste ca 1800 kroner pluss moms hos oss. Vi kommer til å selge den fra lanseringsdatoen, altså 6. mars (tirsdag)."

Da digitoday kontaktet Palm fredag ville de fremdeles ikke uttale seg om lanseringsdatoen, men la ikke skjul på at dette var "uheldig".

- At en forhandler går ut med informasjon som ennå ikke er offisiell skal selvsagt ikke skje, men dette kan jo komme av en misforståelse mellom den norske salgssjefen og firmaet eller mellom ledelsen og ansatte, sier Anna Thuresson, markedssjef for Palm i Norden, til digitoday.

Om opplysningene var korrekte eller ikke ville hun ikke kommentere.

- Denne informasjonen skal ned fra nettstedet til Ide Data, og det bør helst skje med en gang. Vi vil ikke at en forhandler skal få forsprang over de andre med tanke på salg, avslutter hun.

Til toppen