BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanseringsdatoen for IE9 er klar

Neste versjon av Microsofts nettleser kan snart lastes ned.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. mars 2011 - 08:24

Den endelige utgaven av Microsoft Internet Explorer 9 skal gjøres tilgjengelig natt til den 15. mars, norsk tid. Det kunngjorde Microsoft i går. Lanseringen vil skje under musikk- og mediekonferansen South by Southwest (SXSW) som da arrangeres i Austin, Texas.

Da vil det ha gått 16 måneder siden Microsoft for første gang viste fram en tidlig utgave av nettleseren. Den første offentlig tilgjengelige testversjonen av IE9 ble gjort tilgjengelig i midten av mars i fjor, i forbindelse med Microsoft MIX-konferanse i Las Vegas. Siden den tid har Microsoft kommet med ytterligere sju testversjoner, i tillegg til de mer omfattende beta- og RC-utgavene.

IE9 er en kraftig forbedring i forhold til forgjengerne på spesielt tre områder. Brukergrensesnittet er betydelig forenklet, avstanden til konkurrentene når det gjelder støtte for webstandarder er betydelig kortet inn, og ytelsen er svært mye bedre. Dette gjelder ikke minst på grunn av maskinvareakselerert visning av 2D-innhold.

Trolig vil IE9 levere best ytelse av alle ved visning av grafisk innhold som krever mye regnekraft, men konkurrentene jobber intenst innen det samme området, og noen av dem kan komme til å passere Internet Explorer igjen allerede i løpet av våren

IE9 har stor betydning for Microsoft, fordi markedsandelene til Internet Explorer har gått kraftig ned de siste årene. Om IE9 greier å stoppe eller til og med snu denne trenden, er derimot vanskelig å spå.

Det som er sikkert er at Microsoft ikke kan stoppe opp og på nytt hvile på sine laurbær. IE-sjef Dean Hachamovitch skal holde hovedtalen under MIX 11-konferansen i midten av april, og det må antas at han ikke bare skal fortelle om hva ting som allerede har blitt lansert.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.