VISUAL STUDIO

Lanseringsdatoen til Visual Studio 2022 er klar

Endelig kan utviklingsverktøyet utnytte mer minne.

Microsoft lover mange nyheter i Visual Studio 2022. Bildet er fra dagens versjon, Visual Studio 2019.
Microsoft lover mange nyheter i Visual Studio 2022. Bildet er fra dagens versjon, Visual Studio 2019. Skjermbilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. okt. 2021 - 14:00

Visual Studio 2022, den neste versjonen av Microsoft mest omfattende, integrerte utviklingsmiljø (IDE), er i sluttfasen av betatestingen. Nå er det klart at verktøy vil bli lansert den 8. november i år. Microsoft planlegger et større, virtuelt lanseringsarrangement denne dagen. 

Den aller største Visual Studio 2022-nyheten er at dette er den første 64-bitsutgaven. Det vil si at hovedprosessen, devenv.exe, nå kan utnytte langt mer minne enn i dag, hvor den teoretiske grensen er på 4 gigabyte. Tilgang til mer minne kan blant annet bety at det går raskere å laste inn og skifte mellom store og komplekse prosjekter. 

Produktivitetsforbedringer

Det loves også forbedringer som kan bidra til raskere kodesøk og -navigering, samt debugging og profilering som kan gjøre det raskere og enklere å løse problemer. 

Det loves også mer omfattende kodeforslag ved at Intellicode-funksjonaliteten i større grad enn tidligere skal kunne forutse utviklerens neste skritt. 

Nytt er også muligheten for å synkronisere oppsett på tvers av flere enheter, samt full støtte for .Net 6 og C++20. 

En oversikt over langt flere av nyhetene i Visual Studio 2022 finnes på denne siden

FFIs forskningsfartøy H.U. Sverdrup II er satt inn for å se etter mistenkelige objekter eller aktivitet ved undervannsfiber på norsk sokkel.
Les også

Forsvaret undersøker norsk sjøfiber med undervannsdrone

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.