Lanseringsras fra Adobe

Adobe har kommet med oppgraderte utgaver av ikke mindre enn fem av selskapets produkter.

Adobe har kommet med oppgraderte utgaver av ikke mindre enn fem av selskapets produkter.

Adobe kom i dag med en ny utgave av selskapets sentrale grafikkprogram, Photoshop. Dette var ventet, etter at pressemeldingen om lanseringen av versjon CS2 var tilgjengelig fra Adobes nettsted en kort periode i forrige uke. De viktigste nyhetene er beskrevet i denne artikkelen.

Den nye Photoshop-utgaven er dog ikke den eneste nyheten fra Adobe i dag. Selskapet har lansert flere andre oppgraderte produkter. Alle produktene vil komme på markedet i løpet av mai eller juni.

Sideombrekkingsverktøyet InDesign CS2 skal gi økt produktivitet som følge av forbedret tekst- og grafikkontroll og bedre integrasjon med annen programvare fra Adobe. Blant annet skal InDesign-objekter kunne eksporteres som "snippets", som kan deles med kolleger eller gjenbrukes i andre dokumenter. Når en snippet plasseres i en layout, gjenskaper programvaren de originale objektene, deres formatering og deres relative posisjonering på siden.

InDesign CS2 kan kjøres på nyere utgaver av Mac OS X og Windows 2000 og XP. Forventet utsalgspris er 699 dollar, oppgraderingsprisen starter på 169 dollar.

Tegneprogrammet Illustrator er også kommet i CS2-utgave. Blant nyhetene er rask konvertering av punktgrafikk til skalerbare, redigerbare illustrasjoner, mer intuitiv fargelegging, enklere tilgang til verktøy, brukertilpassede arbeidsflater og eksport til SVG-formater tilpasset mobile, trådløse enheter.

Illustrator CS2 vil koste omtrent 499 dollar. En oppgraderings fra tidligere utgaver koster minst 169 dollar. Verktøyet blir tilgjengelig for Windows 2000 og XP, i tillegg til Mac OS X.

GoLive er Adobe webdesignverktøy. CS2-versjonen skal tilby bedre støtte for stilsett (CSS) gjennom visuelle verktøy for blant annet forhåndsbygde CSS-objekter som ved hjelp av dra-og-slipp kan inkluderes i websider. Brukerne kan nå også ta i bruk layouter hentet fra InDesign, som enkelt skal kunne konverteres til et webmiljø. .

For enklere å lage webdesign for mobile enheter med små skjermer, er en sanntids visningsmotor basert på Opera-nettleseren bygget inn. Denne støtter Operas Small-Screen Rendering-løsning (SSR).

Websidene som utviklet for mobile enheter skal være kompatible med standarder som CSS, XHTML, SVG Tiny, SMIL og MPEG-4

Administrasjonsdelen for komplette nettsteder skal være forbedret. Dette inkluderer opplasting og synkronisering av lokale og eksterne filer ved hjelp av Secure FTP og WebDAV via SSH eller SSL.

GoLive CS2 har en forventet utsalgspris på 399 dollar, mens en oppgradering vil koste fra 169 dollar.

InCopy er et tekstredigeringsprogram tett knyttet til InDesign. Også dette programmet vil nå komme i en ny utgave, som skal gi en bedre, oppdragbasert arbeidsflyt. Blant annet skal forfatterne kunne arbeide med deler av sider eller hele dokumenter parallelt med designerne. Forfatterne kan også bidra med grafikk til en InDesign CS2-layout hvis en designer åpner for dette. Andre egenskaper skal gi færre revisjonssykluser, noe som skal gjøre det raskere å klargjør den ferdige publikasjonen.

InCopy CS2 vil koste omtrent 249 dollar - oppgradering fra InCopy CS koster 89 dollar.

I tillegg har Adobe lansert to utgaver av Creative Suite 2, Premium og Standard. Standardutgaven inkluderer Adobe Photoshop CS2, Illustrator CS2, InDesign CS2, i tillegg til Version Cue CS2, Adobe Bridge og støtte for Adobe Stock Photos. Premium-utgaven inkluderer i tillegg GoLive CS2 og Acrobat 7.0 Professional.

Version Cue CS2 er et verktøy for administrasjon av filversjoner. Dette gjør det enklere for brukerne, som gjerne arbeider i grupper, å holde styr på historiske eller alternative utgave av filer i Creative Suite 2-prosjekter.

Adobe Bridge, som også er del av av flere av de separate produktene, er en visuell filutforsker som skal gjøre enklere for designere å se på, organisere og behandle designelementer.

Adobe Stock Photos er en ny tjeneste fra Adobe hvor brukeren via Internett kan kjøpe royaltyfrie bilder fra flere leverandører.

Premium-utgaven av Creative Suite 2 ventes å koste 1199 dollar, mens prisen for Standard-utgaven ventes å bli 899 dollar.

Creative Suite 2 finnes til både Mac OS X og Windows 2000/XP.

Til toppen