Lanseringsras fra HP

I dag lanserer HP-sjef Carly Fioria et serie billige produkter som også kommer til Norge.

I dag lanserer HP-sjef Carly Fioria et serie billige produkter som også kommer til Norge.

Senere i dag skal HP USA avduke en lang rekke nye produkter i den billigere enden av spekteret. Lanseringen er et storangrep på markedet for små og mellomstore bedrifter (SMB)

Fordi så mange bedrifter i Norge faller inn under den amerikanske definisjonen av SMB (<1000 ansatte), får HP Norge en serie produkter skreddersydd for det norske markedet.

Alt er ikke klart, men Cnet melder at HP blant annet skal lansere en ny bærebar - HP Compaq Business Notebook nx5000, som med Centrino gir 9 timers levetid med batterier.

I tillegg kommer en ny serie microtower-maskiner, en billig server kalt HP ProLiant ML110 med tilhørende nettverksutstyr og et enklere lagringsskap med S-ATA-disker.

- Vi skal lansere en rekke av disse produktene i Norge. Vi er sterke på SMB og satser videre her, sier markedskoordinator Thomas Råge i HP Norge til digi.no.

Men det er ikke avklart akkurat hva som kommer i salg i Norge.

- Vi må gjøre et utvalg, antallet modeller som blir lansert i USA pleier å være veldig bredt og det er ikke sikkert at alle amerikanske SMB-produkter passer her i Norge, sier Råge.

Til toppen