BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanseringstidspunktet for Windows 7 er klart

Nyhetsdryss under Microsoft-konferanse.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. mai 2009 - 07:40

Windows 7 vil bli lansert i tide til at det blir tilgjengelig i pc-er før jul. Det oppgir Microsoft i en pressemelding i forbindelse med åpningen av selskapets Tech-Ed-konferanse i Los Angeles i går.

Til News.com fortalte Bill Veghte, senior visepresident for Microsofts Windows-virksomhet, at selskapet bruker mellom ni og fjorten uker fra et produkt er erklært ferdig til det kan lanseres. Dersom Windows i alle fall skal kunne selges i de to siste ukene før jul, betyr det at operativsystemet ferdigstilles senest i begynnelsen av oktober.

Tidligere har Acers Storbritannia-sjef Bobby Waltkins sagt at Acer skal gi ut et Windows 7-basert produkt så tidlig som den 23. oktober i år, men dette krever en ferdigstillelse av Windows 7 ytterligere to måneder tidligere.

Ifølge Veghte skal selskapet ha bestemt seg for å lansere Windows 7 på bakgrunn av den første mengden med tilbakemeldinger selskapet fikk om testversjonen Windows 7 RC, som ble gjort tilgjengelig i slutten av april.

I tillegg til dette, kunngjorde Microsoft i går også at Windows Server 2008 R2 Release Candidate (RC) nå er tilgjengelig og at det endelige produktet vil lanseres omtrent samtidig som Windows 7. Det har en stund vært kjent at den nye serverutgaven av Windows skal komme i år.

RC-utgaven av Windows Server 2008 R2 inkluderer en del ny funksjonalitet, inkludert en innebygd løsning for filklassifisering og -administrasjon, File Classification Infrastructure (FCI). Dessuten skal Hyper-V-teknologien nå gjøre det mulig å skalere opp til 64 logiske prosessorer.

Windows Server 2008 R2 RC kan lastes ned fra denne siden.

Deltakerne av Tech-Ed-konferansen vil også bli blant de første som får teste Office 2010. Dette skal riktignok først skje i juli, når Microsoft gjør en Technical Preview-utgave av Office 2010 tilgjengelig for inviterte deltakerne.

Microsoft kunngjorde i går også at selskapet skal gjøre tilgjengelig en Community Technology Preview-versjon av SQL Server 2008 R2, tidligere kjent under kodenavnet Kilimanjaro. Dette skal dog først skje i andre halvdel av 2009. Microsoft lover med denne utgaven støtte for blant annet multi-serveradministrasjon og lavere driftskostnader.

Oppdatering: Microsofts Steven Sinofsky skriver i dette blogginnlegget at Windows 7 vil gå over den avsluttende fasen av RTM-prosessen (Release to Manufactoring) om cirka tre måneder. Det vil si i august.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.