Lanserte bedre Gmail til mobilen

Googles Gmail for mobile har fått støtte for flere samtige kontoer.

Lanserte bedre Gmail  til mobilen

Googles Gmail for mobile har fått støtte for flere samtige kontoer.

Googles e-posttjenesten, Gmail, er selvfølgelig tilgjengelig via nettleseren, men også gjennom et eget klientprogram til mobiltelefoner. Nå har Googles Gmail for mobile-program kommet i versjon 2.0.

Den nye versjonen er tilgjengelig for BlackBerry-mobiler og mobiler med J2ME-støtte. Ifølge Derek Phillips, programvareingeniør i Googles mobilgruppe, var de viktigste målene ved utviklingen av den nye versjonen å gjøre den raskere og mer pålitelig.

Hele klienten skal være bygget om slik at all prosesseringen er flyttet til bakgrunnen. Samtidig skal planen for mellomlagring på klientsiden være kraftig forbedret. Dessuten skal en rekke flaskehalser være utbedret.

For brukeren skal dette bety bedre ytelse, jevnere scrolling og at klient ikke stopper opp eller fryser i perioder.

Gmail for mobile 2.0 støtter dessuten samtidig bruk av flere Gmail- og Google Apps-kontoer, som det skal være enkelt å veksle mellom.

Det er nå mulig å lagre flere e-postutkast i klienten, som brukeren kan velge å gjøre ferdige og sende på et senere tidspunkt.

Man kan legge til flere e-postkontoer i Gmail for mobile 2.0
Man kan legge til flere e-postkontoer i Gmail for mobile 2.0

Brukere av mobiler med QWERTY-tastatur kan nå ta i bruk tastatursnarveier, for eksempel «z» for å angre forrige handling.

Det skal nå også være mulig skrive og lese e-post som allerede er mottatt, selv om mobilen ikke er tilknyttet Internett. Utgående meldinger vil da bli lagt i utboksen og sendes automatisk så snart nettilgangen er tilbake.

En video som demonstrerer noen av nyhetene, er tilgjengelig her.

Gmail for mobile er tilgjengelig på drøyt 35 språk og kan lastes ned direkte fra mobilen ved å besøke m.google.com/mail

Til toppen