Lanserte billigprosessorer for bærbare

Intel lanserte mandag en serie nedskalerte versjoner av Pentium M.

Intel lanserte mandag tre modeller i den nye Celeron M-serien med prosessorer for bærbare PC-er. Prosessorene er basert på den samme kjernen som Pentium M, men har mindre sekundært hurtigminne, benytter lavere klokkehastigheter og har svakere strømsparingsfunksjonalitet enn originalen. Prosessorene er beregnet for relativt små og lette bærbare PC-er.

To av de nye Celeron M-modellene benytter en spenning på 1,356 volt og har en termisk designeffekt på 24,5 watt. Disse opererer med klokkehastigheter på henholdsvis 1,3 GHz og 1,2 GHz. En lavspenningsmodell (ULV) som greier seg med en spenning 1,004 volt, forbruker 7 watt ved en klokkehastighet på 800 MHz.

Alle prosessorene er utstyrt med 512 kB sekundært hurtigminne og støtter en 400 MHz systembuss.

1,3 GHz- og 1,2 GHz-modellene vil i kvanta på tusen enheten koste henholdsvis 134 dollar og 107 dollar per stykk, mens lavspenningsmodellen med 800 MHz klokkehastighet vil koste 161 dollar per stykk i tilsvarende kvanta.

Prosessorene skal være kompatible med Intels 855-brikkesettfamilie, i tillegg til 852GM.

Ifølge News.com vil Intel trolig komme med en forbedret versjon av Pentium M i februar. Denne prosessoren, som går under kodenavnet Dothan, skal leveres med 2 MB sekundært hurtigminne, dobbelt så mye som dagens modell. Intel vil følge opp den nye modellen med nye brikkesett ved et senere tidspunkt.

;