Lanserte billigversjon av Windows Server

For småbedrifter med begrensede behov.

Lanserte billigversjon av Windows Server

For småbedrifter med begrensede behov.

Microsoft lanserte i går en utgave av Windows Server 2008 som skal dekke behovet til småbedrifter med 15 eller færre brukere. Den nye utgaven av serveroperativsystemet, Windows Server 2008 Foundation, er beregnet for maskiner med bare én prosessor og tilbyr grunnleggende funksjonalitet. Dette inkluderer likevel muligheter som å kjøre forretningsapplikasjoner, databaser, webserver, fjernaksess, samt fil- og skriverdeling.

Windows Server 2008 Foundation vil kun selges ferdig installert på maskinvare fra leverandører som Dell, HP og IBM.

I første omgang vil Windows Server 2008 Foundation bare være tilgjengelig på en håndfull språk. Norsk er ikke blant disse. Men det vil komme flere språkversjoner senere i år. Systemet skall selge i 40 ulike land.

Blant funksjonaliteten Foundation-utgaven mangler. er slikt som integrert e-post, forenklet administrasjon, virtualisering og det Microsoft kaller avanserte egenskaper.

De første maskinene vil komme i salg i løpet av et par måneder. Prisen avgjøres av den enkelte maskinvareleverandør og kan variere fra land til land. Men Steve Ballmer antydet noe om prisingen under et analytikermøte i februar.

- Fra et omsetningsperspektiv, introdusert vi en ny lavkostands, lavpris, lavfunksjonalitets Windows Server. Hvis du tar en titt på den, mens serverprisene og maskinvareprisene har sunket, har vi ikke akkurat et netbook-fenomen, men hvis noen kan kjøpe en server for 500 dollar, vemmes de litt ved å betale 500 dollar for serveroperativsystemet som føkger med. Så vi har noe som er beslektet med netbook på servernivået, sa Ballmer, ifølge Cnet News.

Windows Server 2008 Foundation er begrenset til 15 brukere. Hver brukerkonto kan bare tildeles én bruker om gangen. Det er dog ikke nødvendig å kjøpe Windows Server CALs (Client Access Licenses) for disse brukerne.

Til toppen