FORBRUKERTEKNOLOGI

Lanserte egen Windows-utgave for navigasjon

Microsoft satser på markedet for mobile navigasjonsenheter med en tilpasset Windows-versjon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. juni 2008 - 12:52

Markedet for mobile navigasjonsenheter (PND - Portable Navigation Device) har vokst kraftig de siste årene, og mange av enhetene benytter et operativsystem fra Microsoft.

Men denne uken kunngjorde Microsoft at selskapet har utviklet og lansert en versjon av Windows Embedded CE som er spesielt tilpasset denne typen enheter, nærmere bestemt Windows Embedded NavReady 2009. Operativsystemet kan bare kjøres på systemer med ARM-basert prosessor.

Det nye operativsystemet skal tilby funksjonalitet knyttet til selskapets Live Search-tjeneste for å finne oppdaterte interessepunkter, tilsvarende dem man finner i dagens Live Search Maps-tjeneste.

Også MSN Direct-teknologiene skal støttes, noe som skal kunne gi brukerne tilgang til blant annet oppdatert trafikkinformasjon og informasjon om bensinpriser.

Gjennom utnyttelse av Bluetooth-teknologier skal det Windows Embedded NavReady 2009 knyttes navigasjonsenheten tettere sammen med kompatible mobiler. I tillegg til handsfree-funksjonalitet, skal operativsystemet gi tilgang til blant annet telefonboken, oppringt Internett-aksess, fjernkontroll for avspilling av lyd og video, samt distribusjon av lyd.

Det nye operativsystemet skal også støtte enheter med en sekundær skjerm gjennom Windows SideShow-funksjonaliteten. Dette gjør at små Windows SideShow-tilpassede programmer også kan kjøres på navigasjonsenheten.

De første navigasjonsenhetene med det nye operativsystemet kan ventes på markedet før jul. Blant selskapene som har kunngjort at de vil benytte operativsystemet, er Mio Technology, som benytter Windows Embedded CE i alle enhetene selskapet tilbyr i dag.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.