Lanserte global tjeneste for DVD-nedlasting

Lanserte global tjeneste for DVD-nedlasting

En amerikansk tjeneste for nedlasting og brenning av DVD-plater tilbys nå også i Norge.

EZTake er navnet på en nylansert DVD-nedlastingstjeneste som har en rekke positive trekk i forhold til tilsvarende tjenester som er blitt lansert de siste årene. Men den har også noen ulemper.

La oss ta det positive først. Tjenesten tilbyr omtrent 1500 forskjellige DVD-filmer for nedlasting. Det er normalt snakk om komplette DVD-er med alt ekstramateriell inkludert, som på brukerens harddisk lagres i en vanlig VIDEO_TS-mappe. Materielle er ikke beskyttet med noen form for kopisperre og kundene kan selv brenne det antallet DVD-plater man ønsker så lenge det er til eget bruk. For å hindre massiv spredning, skal hvert eksemplar kunne spores.

Innholdet lastes ned med et eget klientprogram som etter alt å dømme er Java-basert. Dette betyr at det vil være relativt enkelt å tilby det til ulike operativsystemer, selv det i hvert fall foreløpig bare finnes til Windows og Mac OS X.

De fleste filmene koster mellom 1 og 12 dollar, men det finnes også noen gratis testfilmer og film til over 20 dollar stykket.

Like positivt er det ikke at mange av filmene likevel ikke tilbys overalt. En rekke filmer er markert med et "Not available in your country"-skilt, noe som tyder på at de bare er blitt lisensiert ut for salg i enkelte land. Omtrent 450 av de 1500 filmene EZTake tilbyr, er tilgjengelige i Norge.

    Les også:

En annen klar ulempe er at det er langt mellom filmer som er kjente fra norske kinosaler. De aller fleste filmene er fra uavhengige filmselskaper, i tillegg til en rekke eldre klassikere. Ingen av de store filmselskapene er villige til å tilby noe uten DRM.

Det ser heller ikke ut til at filmene er utstyrt med norske undertekster. De fleste av filmene er i NTSC-formatet, noe som ikke alle DVD-spillere kjøpt i Norge støtter.

En oversikt over alle filmene som er tilgjengelige via EZTake, finnes på denne siden.

Til toppen