Lanserte helt trådløs LCD-tv

Kabler er noe herk, derfor blir stadig mer utstyr blir trådløst. Nå også en LCD-tv fra Samsung.

Kabler er noe herk, derfor blir stadig mer utstyr blir trådløst. Nå også en LCD-tv fra Samsung.

Samsung lanserte mandag en helt trådløs tv med 15-tommers LCD-skjerm på det nordiske markedet. Skjerm leveres med innebygd, oppladbart batteri og en medfølgende sender, som kan kobles til for eksempel antennekontakt, video- eller DVD-spiller.

- Den nye trådløse TV-en tar du med deg og slår deg ned der det måtte passe. Ikke som før, da TV-tittingen først og fremst var begrenset til sofaen i stuen, sier Robert Widerström, Samsungs produktmarkedssjef for TV.

Samsung oppgir ikke i pressemeldingen hva slags trådløs teknologi som benyttes, eller hva den maksimale rekkevidden er. Men blant eksemplene på bruksområder, inkluderer bruk utendørs, er det grunn til å tro at signalene kan gå gjennom vegger.

TV-en, som heter LW15B13C veier omtrent fire kilogram og har en oppløsning på 1024 x 768 punkter. Lysstyrken er på 450 cd/m² og kontrastforholdet er på 400:1. Tv-en har støtte for tekst-tv med 10 siders minne.

Den svenske prisen, som er den eneste som oppgitt i den norske pressemeldingen, er 15.900 svenske kroner. Tv-en skal komme på markedet i Norge i juli.

Til toppen