UTVIKLING

Lanserte Java-versjon av Qt-rammeverket

Trolltechs Qt-rammeverk for kryssplattform programvare er nå også tilgjengelig for Java-utviklere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. juni 2007 - 08:30

Norske Trolltech har i mange år tilbudt et rammeverk for utvikling av grafiske brukergrensesnitt til kryssplattform-applikasjoner basert på C++. Dette rammeverket, Qt, har nå kommet i en Java-utgave, Qt Jambi.

Ifølge Evans Data Corporation er det mer enn 2,5 millioner Java-utviklere i verden, hvorav drøyt én million i USA, så markedet for Java-løsninger er stort.

Naren Karattup, produktdirektør for utviklerverktøy ved Trolltech, viser til uavhengige undersøkelser som indikerer at mer enn 25 prosent av selskapets kunder ønsker å bruke Qt sammen med Java.

- Poseidon så etter et utviklingsverktøy med et moderne programmeringsmiljø for vårt nye produkt, sier Helge Fredriksen, produktsjef for GMDSS-simuleringsproduktet (Global Maritime Distress Safety System) til Poseidon Maritime AS, i en pressemelding.

- Vi har brukt Qt en stund og var kjent med de nyttige teknologiene som vi bruker i stor grad. Da vi eksperimenterte med Qt Jambi, viste vi at vi hadde funnet en måte å knytte sammen C++ med Java uten å ofre ytelse. Dette hadde ikke vært mulig hvis vi hadde brukt andre teknologier, mener Fredriksen.

Trolltech mener at de fleste utviklingsorganisasjoner benytter flere programmeringsspråk. Med Qt Jambi skal utviklingsgruppene få frihet til å samarbeide og sømløst integrere C++- og Java-kode og -kompetanse.

Qt Jambi integreres også sømløst med blant annet Eclipse-miljøet og OpenGL for 3D-grafikk.

Qt Jambi er i likhet med Trolltechs øvrige produkter tilgjengelig med åpen kildekode-lisens eller en kommersiell lisens. Løsningen kan lastes ned herfra og brukes fritt i 30 dager.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.