Lanserte kraftigere ATI-grafikk til bærbare

AMD skal være først ute med å gi bærbare PC-er støtte for to nye, grafikkrelaterte teknologier.

Lanserte kraftigere ATI-grafikk til bærbare

AMD skal være først ute med å gi bærbare PC-er støtte for to nye, grafikkrelaterte teknologier.

AMD lanserte i dag en ny serie med grafikkbrikker for bærbare PC-er, ATI Mobility Radeon HD 3000. Serien består av to ulike modeller og skal være optimalisert for AMDs neste plattform for bærbare PC-er, som har kodenavnet «Puma». Denne plattformen, som vil også inkludere brikkesettet AMD RS780 og prosessoren Turion Ultra, skal komme i salg i andre kvartal i år.

    Les også:

Radeon HD 3000-serien skal være først med å tilby bærbare PC-er integrert støtte for DirectX 10.1 og tilkoblingsgrensesnittet DisplayPort, som har dobbelt så høy båndbreddekapasitet som DVI. Brikkene støtter også OpenGL 2.0.

Brikkene skal dessuten støtte PCI Express 2.0, noe som åpner for større raskere overføring av data mellom brikkene og andre deler av systemet.

De nye grafikkbrikkene skal levere høyere grafikkytelse per watt enn dagens produkter fra AMD, noe som er oppnådd ved å innføre forbedringer knyttet til strømsparing.

Dagens toppmodell i HD 3000-serien, HD 3600, består av 378 millioner transistorer laget ved hjelp av en 55 nanometers produksjonsprosess. Minnegrensesnittet er på 128 bits og støtter flere minnetyper, inkludert GDDR4. Antallet streamprosessorer er 120.

Den svakere HD 3400-brikken består av 181 millioner transistorer og har 40 streamprosessorer. Minnegrensesnittet er her 64 bits bredt og støtter GDDR3, men ikke GDDR4.

De to modellene i HD 3000-serien er nå leveringsklare. Det vil ifølge AMD komme flere modeller i serien i løpet av våren og forsommeren.

Til toppen