KORTNYTT

Lanserte miljø for visuell robotprogrammering

Microsoft annonserte denne uken at den endelige utgaven av selskapet Robotics Studio er tilgjengelig.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. des. 2006 - 08:59

Microsoft annonserte tirsdag kveld at selskapets Robotics Studio nå ferdigutviklet og tilgjengelig for nedlasting for ikke-kommersiell bruk. For kommersielle brukere koster løsningen 399 dollar.

Robotics Studio er et nytt, Windows-basert utviklingsmiljø for å lage robotprogramvare for et bredt spekter av maskinvareplattformer. Foreløpig har mer enn 30 selskaper, hvor av mange tilbyr robotløsning, lovet støtte for plattformen.

Microsofts løsning skal ta i bruk et visuelt programeringsspråk som ved hjelp av dra-og-slipp-funksjonalitet skal gjøre robotprogrammeringen enkel også for brukere uten annen programmeringserfaring. Men det skal også være mulig å lage robotapplikasjoner i språk som Visual C#, Visual Basic og IronPython.

Et 3D-verktøy simulerer robotapplikasjoner i virtuelle, fysikkbasete miljøer ved å ta i bruk PhysX-motoren lisensier fra Ageia Technologies.

Løsningen består også av et lettvekts, tjenesteorienter kjøretidsmiljø som håndterer kommunikasjonen mellom programgvaren og maskinvaren.

Gratisversjonen av Microsoft Robotics Studio er tilgjengelig på denne siden.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.