UTVIKLING

Lanserte ny standardtest for nettlesere

WaSP kom denne uken med en ny utfordring til nettleserprodusentene, testen Acid3.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. mars 2008 - 15:24

Selv om Acid-testene til Web Standards Project (WaSP) på ingen måte er noen test som beviser at nettlesere er kompatible med webstandarder, gir de en viss pekepinn. Selv Microsoft oppgir støtte for Acid2-testen som et mål for Internet Explorer 8.

Men det stopper ikke der. Denne uken lanserte WaSP en ny test, Acid3. Den er designet for å avsløre potensielle feil i nettlesernes implementeringer av de offentlige standardene ECMAScript 262 og W3C Document Object Model 2. Ifølge WaSP er de disse to teknologiene, som sammen kalles for DOM Scripting, som åpner for avansert interaktivitet på websidene og som er grunnlaget for mange webapplikasjoner, for eksempel applikasjoner for e-post og kontorstøtte.

    Les også:

Acid3 består i alt av 100 minitester. Ingen av dagens nettlesere, og heller ikke noen av nettleserne som er under utvikling, greier å fullføre alle de hundre testene i dag. Men WaSP håper at framtidige utgaver av nettleserne vil kunne bestå hele Acid3 i framtiden.

Acid-testene har etter hvert fått en ganske lang historie. Den første, som handlet om CSS-støtte, kom allerede i 1997. Den andre testen, Acid2, kom i 2005 og skal avsløre feil i implementeringene av webstandarder som HTML, CSS og PNG.

Mer informasjon og en lenke til Acid3 finnes på denne siden. Målet er at nettleseren skal etter endt test skal vise gjengi siden som vist nedenfor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.