Sony Xperia XA2 og Xperia L2

Lanserte ny telefon i «super-mellomklassen»

Sony viste frem nye modeller på CES-messen i Las Vegas.

Sony legger stor vekt på kameraet i sine mobiltelefoner, og det gjelder også Xperia XA2.
Sony legger stor vekt på kameraet i sine mobiltelefoner, og det gjelder også Xperia XA2. (Foto: Sony)

Sony viste frem nye modeller på CES-messen i Las Vegas.

Sony Xperia XA2.
Sony Xperia XA2. Foto: Sony

Den store forbrukermessen CES – Consumer Electronics Show – går denne uken av stabelen i Las Vegas, og produktlanseringene står nærmest i kø. 

Sony benyttet anledningen til å lansere tre nye telefoner, hvorav to kommer til Norge nå med det første. Den første modellen er Sony Xperia XA2, som Sony kaller for en «super-mellomklassemobil» – hva de nå mener med det. Det finnes også en XA2 Ultra-modell med større skjerm, men det er kun den minste modellen som er annonsert for det norske markedet foreløpig.

En av nyhetene i XA2 er at telefonen har fått et mye større batteri – 3300 mAh mot 2300 mAh i den gamle XA1-modellen. Dårlig batteri er noe av det XA1 har fått kritikk for tidligere, blant annet i tester hos Tek.no hvor telefonen oppnådde bare 5,5 av 10 poeng – blant annet på grunn av batteritiden.

Telefonen har også fått en kraftigere prosessor, en Qualcomm Snapdragon 630 i stedet for en Mediatek-prosessor. Snapdragon 630 er en prosessor beregnet på mobiltelefoner i mellomklassen.

Bedre skjerm og integrert fingeravtrykksleser

En annen oppgradering er skjermen. Mens Xperia XA1-modellen hadde skjerm med oppløsning på 720p, er det en Full HD-skjerm (1080p) som sitter i XA2. Skjermen er 5,2 tommer stor. Men Sony har fortsatt store rammer både oppe og nede, og har vært trege med å hive seg på trenden med «rammeløse» mobiltelefoner. 

Ellers legger Sony vekt på kameraet, som er på 23 megapiksler og støtter 4K-videoinnspilling og saktefilm med 120 bilder i sekundet. 

En annen nyhet er at telefonen har fått fingeravtrykksleser integrert på baksiden. Telefonen leveres med Android 8.0 Oreo og har støtte for to SIM-kort (dual-SIM). Prisen vil ligge på 3490 kroner i Norge når telefonen kommer på markedet i februar.

I tillegg lanserte Sony også en modell som heter Xperia L2, som er en rimeligere modell (2290 kroner). Denne kommer med en firekjerners Mediatek-prosessor (MT6737T) og 5,5-tommers skjerm med oppløsning på 720p. Også denne vil ha fingeravtrykksleser. 

Vi har bedt om et testeksemplar av Sony Xperia XA2, og kommer tilbake med en test senere.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen