BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserte ny versjon av OpenOffice.org

Bedre presentasjon av grafikk og kode er blant nyhetene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mai 2009 - 10:38

OpenOffice.org 3.1 ble gjort offisielt tilgjengelig i går. Foreløpig bare på en håndfull språk, blant annet engelsk og dansk. Men de norske utgavene er ennå ikke klare.

Den nye utgaven er noe forsinket i forhold til lanseringsplaner som tidligere har blitt antydet. I februar var det antatt at OpenOffice.org 3.1 skulle komme i slutten av mars.

Den kanskje mest synlige nyheten er at programmene nå har tatt i bruk kantutjevning (antialiasing), noe som skal gi klarere gjengivelse av grafikk, spesielt diagrammer.

I tilfeller hvor brukere ønsker å redigere et dokument som ligger på en felles server, har OpenOffice.org nå fått en egen mekanisme som skal sørge for pålitelig låsing dersom operativsystemet feiler i sitt forsøk på å gjøre dette. Siden OpenOffice.org kan kjøres på ulike operativsystemer, kan ikke applikasjonene avhenge av operativsystemet alene for å fortelle brukerne når et dokument er i bruk. Med den nye mekanismen kan det også fortelle en bruker hvem som allerede har åpnet dokumentet.

Databaseapplikasjonen Base skal nå ha fått støtte for syntaksutheving av SQL og markering av parenteser som hører sammen.

Formelspråket i regnearkdelen Calc har blitt utvidet med flere nye funksjoner. Dessuten skal Calc ha fått forbedret sorteringsfunksjonalitet og langt bedre ytelse i forbindelse med beregninger.

En oversikt over alle endringene i funksjonaliteten finnes på denne siden. OpenOffice.org 3.1 kan lastes ned fra denne siden til Windows, Linux, Solaris og Mac OS X.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.