BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserte skripting i Google Apps

Åpner for mer brukertilpasning, automatisering og integrasjon med andre tjenester.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. aug. 2009 - 13:43

Google lanserte i går Google Apps Script til kundene av Google Apps Premier og Edution Edition. Dette skal gi brukerne en relativt enkel måte å automatisere mye funksjonalitet i pakken med webapplikasjoner, inkludert det å lese og endre verdier i regneark, å lage kalenderoppføringer, sende e-post, å integrere innhold fra eksterne websider i Google Apps-dokumenter og en hel del annet.

Google Apps Script er tilgjengelig fra verktøymenyen i regnearkdelen av Google Apps. Der kan man opprette ulike skript. Skriptene skrives i JavaScript og kan integreres med biblioteker som gir tilgang til ulike typer grensesnitt i Googles produkter. Skriptene kjøres på serversiden.

Eksempler på noe av det som nå er mulig er å sende e-post eller opprette kalenderoppføringer basert på adresselister i et regneark. Det vil også være mulig å utstyre ulike Google-produkter med for eksempel nye knapper eller menyer som gir rask tilgang til skriptene.

Skriptredigeringsverktøyet er tilgjengelig fra verktøymenyen i regnearkdelen av Google Apps.
Skriptredigeringsverktøyet er tilgjengelig fra verktøymenyen i regnearkdelen av Google Apps.

Skriptene kan lages i et eget redigeringsverktøy som tilbys fra regnearkdelen av Google Apps, eller i et hvilket som helst redigeringsverktøy på brukerens maskin.

En kort introduksjonsvideo er tilgjengelig i dette blogginnlegget, mens mer detaljerte innføringer i bruken er tilgjengelig her.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.