BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserte svært energieffektiv serverprosessor

Marvell med firekjernet ARM-brikke.

Marvells ARM v7-baserte Armada XP med fire kjerner.
Marvells ARM v7-baserte Armada XP med fire kjerner. Bilde: Marvell
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. nov. 2010 - 10:48

ARM har de siste årene ønsket å utvide bruksområdene for selskapets prosessoteknologi. Selskapets løsninger brukes i de fleste mobiltelefonerm og i mye annen småelektronikk, inkludert en del nettbrett og minibærbare pc-er, men selskapet ønsker å konkurrere med blant annet Intel på flere arenaer.

Denne uken kunngjorde Marvell, et selskap som blant annet lager prosessorer basert på ARM-teknologi, at det har begynt å produsere en firekjernet ARM-basert prosessor beregnet for nettskyservere. Selskapet hevder at dette er den raskeste ARM-baserte prosessoren tilgjengelig for bedriftsrelaterte arbeidsoppgaver.

Den nye prosessoren, Armada XP, består av fire ARM v7-kompatible kjerner som er klokket til opptil 1,6 GHz. Prosessoren skal kunne levere en ytelse på 16 600 DMIPS (Dhrystone Million Instructions Per Second) med et effektbehov på under 10 watt. Det er nettopp energieffektiviteten som skal være ARM-arkitekturens fortrinn. Ren ytelse per prosessor er derimot ikke i samme klasse som det blant annet Intel og AMD kan levere.

Prosessoren støtter heterogen multiprosessering med maskinvarebasert cache-koherens. L2-cachen skal være på opptil 2 megabyte.

Marvells ARM v7-baserte Armada XP med fire kjerner. <i>Bilde: Marvell</i>
Marvells ARM v7-baserte Armada XP med fire kjerner. Bilde: Marvell

Armada XP har et 64 bits minnegrensesnitt med ECC-støtte og støtter DDR2-, DDR3- og DDR3L-minne med klokkehastigheter på opptil 800 MHz. Den støtter også blant annet fire PCI Express 2.0-enheter og fire Gigabit Ethernet-porter.

Marvell hevder at den nye prosessoren leverer det beste ytelse per watt-forholdet, noe som gjør den egnet for både bruk i serveranlegg for nettskyen, nettverks- og webservere, samt NAS- (Network Attached Storage) og medieservere til forbrukere.

Marvell har demonstrert den nye prosessoren denne uken og oppgir at testeksemplarer er tilgjengelig for kunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.